YEŞİL VİZE - ÇAKILLI BELDE NOTLARI

22. 04. 2016 günü Vize'deydim. Vize Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Çetin kibar, efendi bir insandır.
ŞENOL ÇETİN: "Okulumuz YGS ve LYS'de başarılıdır. Amacımız bu başarıyı daha yükseklere çekmektir. Her meslekte çalışan mezunlarımız var. Köklü bir binada eğitim öğretim vermekten mutluyuz" dedi. Trakya turlarım devam ediyor. Vize Halk eğitim Merkezi Müdürü İSMAİL SAĞLAM: " Halk eğitimin amacı kurslarla halkın meslek sahibi olmasını sağlamaktır. Gündüz ve gece meslek kursları devam ediyor. Devam eden ve biten kurs sayısı doksan yedidir. Bulgaristan Aydos göçmeniyiz. Meyve ağaçlarını budama kursunu açtık. Uygulamalı olarak eğitimler devam etti. Arıcılık kursunu açtık" dedi. Trakya’m, Türkiye’m gelişmek, kalkınmak isteyen bir ülke yolunda adımlar atacaktır.
Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı'dır. Vize’de altyapıda çalışmalar devam ediyor. Az bir şey kaldı. Üst yapıda yollar yapılıyor. Belediye’de Muhasebe Müdürü Coşkun Alkış'a "Vize, tarihi geçmişiyle önemli bir ilçemizdir" dedim.
COŞKUN ALKIŞ: “Vizeli Edebiyatçı Georgios Vizyenos'un ölümünün 120’nci yılı Vize'de güzel bir anma töreniyle kutlanacak. Kırklareli Valiliği, VizeBelediyesi beraber hareket ediyorlar. Yunanistan'dan gelecek heyetler de olacak" dedi. Georgios Vizyenos (Vize'nin Evladı 1849- 1896) Vizyenos'un Moskof Selim kitabını Vize'li arkadaşım Barış Toptaş okumam için bana vermişti. Moskof Selim kitabındaki hikâyeler çok güzeldir. Büyük bir hikâyeci, hümanist bir yazar. Fransız, Rus, Türk romancılarının güzel hikaye ve romanlarını Lise ve Üniversite yıllarında okumuştum. Lord Kinros'un Bir Milletin Doğuşu Atatürk kitabını 1980 öncesi okudum. Bizde Atatürk'ü en iyi anlatan yazar Şevket Süreyya Aydemir'dir. Onun Tek Adam, II. Adam İsmet Paşa, Enver Paşa kitaplarını incelemiştim. Güzel çalışmalardı. Doğan Avcıoğlu'nun kitapları farklı güzeldir. Demokrasiyi benimsemiş, eğitimli toplumlarda kardeş kavgası olmaz. Darbeler yapılmaz. Avrupa'da, Amerika'da darbeler olmuyor. Gelişmiş ülkelerde sistem oturmuştur. Geri bırakılmış, gelişememiş, sanayileşememiş toplumlarda özgürlükler ve demokrasi gerçek anlamda zaman içinde anlaşılıp sistem oturacaktır. Barış içinde gelişmek kalkınmak için sağlam gerçekçi bir dış politika olmalıdır. Emperyalist güçlü ülkeler Türkiye'nin Ortadoğu bataklığında ezilmesini isteyebilirler. Uyanık olmalıyız. Denge politikamız olmalıdır. Türkiye sonsuza kadar yaşayacaktır.
Vize Belediye Başkan Yardımcısı NAİM ÇELİK'le tanıştım. NAİM ÇELİK: "Manisalı’yım. Vize'de astsubay olarak görev yapmıştım. Eşim öğretmen, Vize çok güzel bir memlekettir. Trakya'nın incisidir" dedi. Çapa yapan çiftçi kadınlar, soğan tarlaları, seralar Vize'de.
Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram'dır. Çakıllı'da altyapı çalışmaları bitti. Yollara kilit parke taşları döşeniyor. Eczacı SEVDİM ŞEN'e her zaman uğrarım. Neşeli efendi kardeşimizdir. Silistre (Tuna nehrine yakın) göçmenlerindendir. Doktor Arkadaş TUNCER YOLCU: "1989 'da Razgrad Kubrad'dan geldik. Vize'de yaşıyorum. Çakıllı Aile Sağlık merkezinde doktorluk yapıyorum" dedi. Trakya'da Rumeli Balkan Türkleri öz kültürleriyle yaşamaktan mutludurlar…
Kırklareli Yayla Mahallesi’nde Kahveci NAMIK ENGİN: " 28 yıllık yorgun kahveciyim. Siz de yorgun demokratsınız" dedi. Hava güneşli yağmur ve güneş doğanın yemyeşil hali insana huzur veriyor. Çakıllı Belediyesi’nde Anıt Çınar Ağacı 817 yaşında. Vize'nin doğal güzellikleri afişi Vize Belediyesi’nde asılmıştı. Dupnisa Mağarası, Kıyıköy Limanı, Kıyıköy Deresi, Sergen Çifte Kaynaklar, Kıyıköy Aya Nikola Manastırı, Çakıllı Çınar Ağacı 817 yaşında, Kızılağaç Şelalesi, Balkaya Yenesu Deresi, Kızılağaç Cehennem Şelalesi, Kıyıköy Kazburnu Plajı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol