YASASIZ YASALAR

Evlilik fedakârlıktır, hoşgörüdür, katlanmasını bilmektir deriz ya her zaman, 12-13 yaşlarında okula gitmesi gerekiyorken henüz, zorla evlendirilen kız çocukları bazen törelere başkaldırıp ya evlerinden kaçıyor, ya da son canla baba evine dönerek merhamet dileniyor.
Anne-babalarımız hayatta güvenebileceğimiz tek sıcak ve güvenli liman olmalarına rağmen, bazılarının felaketi de olabiliyor.
Bugün köşe yazımda dile getireceklerim 13 yaşında doğulu bir kızın koca şiddetinden kaçarak baba evine sığınmayısla kopan bir kıyamet.
Namusları kirlenmiştir artık sadece ailenin değil bütün aşiretin, çünkü 13 yaşında zorla evlendirdikleri o koskoca adam kızı yaşında bir kızın kıymetini bilmek şöyle dursun, sırtından sopa, karnından sıpa eksik olan kadından kadın olmaz mantığı ile bakıyor dünyaya.
Buna dayanamayıp baba evine dönen 13 yaşındaki kız onu nelerin beklediğini bilmiyor.
Aşiretin kararı ile 13 yaşındaki bu kıza teyze oğulları rahatlıkla tecavüz edebiliyorlarmış, çünkü dul olması onu her türlü haksızlığın içine atıyor.
Daha da acı olan tecavüze uğrayanın suçlu sayılarak hayatının baharında ömrüne son veriliyor.
Gece yarısı haberlerinde bu haberi duyunca bütün gece gözüme bir damla uyku girmedi.
Doğu bir başka diyorlar, oranın kanunları mı başka Allahları mı başka bunu anlayamadım.
Böylesine körü körüne bir topluma insan olduklarını hatırlatacak bir kanun yok mu?
Keşke Adalet Bakanlığı bu gibi konularda daha ciddi kanunlar çıkarabilseydiler.
Töre diye diye insanlıktan çıkmış, kanunları hiçe sayan bu toplum acaba bir anneden doğmadılar mı?
Nereye kadar bu kadın düşmanlığı, erkekler tecavüz eder kadın suçlu olur, babasından, kocasından dayak yer kadın suçlu olur, dul kalır kadın suçlu olur ve sonunda tüm bu acı olaylar töre adı altında kara topraklarla örtülüveriyor.
Oh ne ala memleket kimin eli kimin cebinde, döv, söv, dilediğine tecavüz et ve sonunda elini kolunu sallayarak rahat nefes al bu dünyada.
Hani bu toplum Müslüman'ım diye göğsüne vuranlar değil mi, Müslüman olan kişinin bu dünyadan başka dünya olduğuna inanması gerekmez mi?
Dullara tecavüz helal derken hangi Müslümanlık kategorisine giriyorlar acaba?
Töre adına uygulanan yasalar hangi kanunun yasasız yasasıdır bilenler varsa bizleri de aydınlatır inşallahhhhhhhhh.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol