Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı yatırım henüz netlik kazanmadı

Alman Otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’ye 1.3 milyar Euro’luk yatırım yapmak istediğini açıklaması Kırklareli’ndeki iş adamlarını da harekete geçirmiş, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Volkswagen'in yatırımını Kırklareli’ye yapması için kampanya başlatmıştı. Ancak fabrikanın İzmir’e yapılacağı yönünde söylentilerin yayılması, moralleri bozdu. Buna rağmen yatırımın Türkiye’nin nereye yapılacağı konusunda kesin ve resmi bir açıklama yapılmaması ise, Kırklareli için hala bir umudun olduğunun göstergesi…

Alman otomotiv devi Volkswagen yeni yatırım rotası olarak Türkiye’yi seçti. Fabrika yatırımı için Türkiye ve Bulgaristan tercihi yapan Volkswagen, Katar'ın da etkisi ile fabrikanın Türkiye’ye açılmasına karar verdi. Fakat kurulacak fabrikanın ülkemizin hangi bölgesine yapılacağı henüz netlik kazanmış değil. Bununla birlikte ünlü markada yaşanan bazı gelişmeler olduğu, Türkiye yatırımının da henüz netlik kazanmadığı, Ağustos ayı içerisinde son sözün söyleneceği ifade ediliyor.
22 yıl aradan sonra Türkiye’de açılacak yeni otomobil fabrikasının İzmir yakınlarına kurulacağı da söylentiler arasında. Fabrika Volkswagen’in tüm dünyadaki 123’üncü üretim tesisi olacak. Türkiye’de kurulacak tesiste, sedan, hatchback, station wagon ve SUV gibi farklı gövde tiplerinde üretim yapılmasının planlandığı ifade ediliyor. Durumun henüz kesinleşmemesi Kırklareli için hala bir umut olduğunu gösteriyor…
Volkswagen’in Türkiye’ye 1.3 milyar Euro’luk yatırım yapmak istediğini açıklaması Kırklareli’ndeki iş adamlarını da harekete geçirdi. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Alman Otomotiv Devi Volkswagen’in Türkiye’ye yapmak istediği 1.3 milyar Euro’luk yatırımı Kırklareli’ye kazandırmak için tüm Kırklareli halkını Yatırım Seferberliği’ne çağırmıştı. Bunun için kampanya başlatan KTSO Başkanı Ilık, işin bir ayağında sosyal medya üzerinden yürütülecek kampanyanın yanı sıra firmaya bir sunum göndererek neden Kırklareli’ni tercih etmeleri gerektiğini anlattı. Sunumda, Kırklareli’nin Bulgaristan’a sınır komşusu olması, deniz yolları ve kara yolları açısından avantajlar anlatıldı. Ilık, yatırım için her türlü kolaylığı sağlamak için çalışacakları mesajını da verdi.
KTSO Başkanı Soner Ilık, Türkiye’de yatırım yapılacak en uygun ve avantajlı İl’in Kırklareli olduğunun yer aldığı, Volkswagen’e gönderdikleri sunum yazısında şunlara yer verdiklerini kaydetti:
“Türkiye’de yatırım yapmak için araştırma içinde olduğunuzu öğrendik ve bu duruma çok mutlu olduk. Kırklareli’nin yatırımınız için uygun bir il olacağını düşünüyoruz.
Türkiye’nin kuzeybatısında yer alan Kırklareli konumu itibari ile önemli avantajlara sahip bir il. Bulgaristan ile olan sınır ilişkisi diğer Avrupa ülkelerine ulaşımı kolaylaştırırken, İstanbul ve Tekirdağ Asya Port Limanı’ndan tüm Dünya’ya erişmek mümkün.
Yatırımcıların ihtiyaç duyabileceği her türlü altyapı tesisine sahip olan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) büyük yatırımlar için uygun alanları barındırmakta. Kentin eğitim ve kültür seviyesi gelişmiş insan kaynağı yatırımcılar için ayrı bir şans.
Bulgaristan’a açılan sınır kapılarına 1 saat, Tekirdağ Asya Port Limanı 2 saat ve Yunanistan sınırına 3 saatlik ulaşım süreleri lojistik açıdan nakliyat için kolaylık sağlıyor. Mevcut otoban ve gelişmiş yollara ek olarak ilimize kadar ulaşacak Kuzey Marmara Otoyolu Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’a ulaşım süresini 1.5 saate düşürecek. Yine yakın zamanda tamamlanacak olan hızlı tren projesi İstanbul ve civar kentlerden toplu taşımayı kolaylaştıracak.
Eğer Kırklareli’ne yatırım yapmayı düşünürseniz yatırımınızı kolaylaştırmak için gerekli her kolaylığı sağlayabiliriz.”
Şeker de desteklemişti
Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ayrıca Şoförler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker'den de bu seferberlik çağrısına destek gelmişti.Şeker; "Alman Otomotiv devi Volkswagen'in Türkiye’ye yapmayı planladığı 1.3 milyar Euro’luk yatırım ile ilgili olarak haberleri bizler de çok büyük bir dikkatle izliyoruz, takip ediyoruz. Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, söz konusu yatırımın ilimizde gerçekleşmesi adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bizler, gerek yapısı, gerek konumu itibari ile bu yatırım için en uygun bölgenin Kırklareli olduğunu inanıyoruz. Elbette böyle bir yatırımın hayata geçmesi demek, kentin inanılmaz kazanımları olacağı anlamına da gelmektedir. İstihdam ve ekonomik gelişim açısından bu yatırımı ilimiz için son derece önemli bir fırsat olarak görmekteyiz. Dolayısıyla bu fırsatı kaçırmamalı, yatırımın Kırklareli'nde gerçekleşmesi adına tüm kurumlar, STK'lar, yerel yönetimler, Odalar ve de elbette siyasiler el ele omuz omuza vermelidirler” demişti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol