Volkan Can her sorunun yanıtını verdi

Bilindiği üzere yaklaşık 5 sezondur Spor Toto 2. Ligi’nde mücadele eden ekibimiz, bu süreçte Spor Toto 2. Liginde en sıkıntılı dönemini yaşıyor. 23. haftayı tamamladığımız şu zamanlarda Kırklarelispor düşme potasında bulunan 3 takımdan birisi konumunda. Durum böyle olunca eleştiriler de beraberinde geliyor. Sosyal medyada ve yerel halkın arasında dönen tüm soruların cevabını veren Can, önemli açıklamalarda bulundu

Ligde sıkıntı günler yaşayan Kırklarelispor’un bu durumu sonrasında gerek sosyal medyada gerek ise yerel halkın arasında ortaya çıkan soruların hepsine cevap veren Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, 20 Şubat Pazartesi günü Kırklarelispor Tesisinde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Volkan Can’ın açıklamasının tüm detayları…
Kırklarelispor’un üzerinde kara bulutlar dolaşmaya başladı
“Öncelikle bu 5-1’lik mücadeleden sonra bu açıklamayı yapmak bazılar için günü kurtarmak anlamına geliyor. Ama bu basın açıklama bilgisini geçtiğimiz Cuma günü vermiştik. Bilindiği üzere önümüzdeki hafta 27 Şubatta seçimimiz var. Bütün halkımız davetlidir. Biz şeffaf bir yönetimiz. Seçimde bize sormak isteyenler varsa hepsine açıklıkla cevap vericeğiz. Ama öncelikle halkımızda 2009’dan beri buralara geliş öykümüzü kısaca üstünden geçmek istiyoruz. Bildiğiniz üzere sezon başı bize göre müthiş kadro kurduk. Yaptığımız flaş transferlerle gündemde ulusal basına çıktık. Ama lig de iyi bir başlangıç yaptık. İlk 4 haftada 9 puanla Hatayspor’u yendikten sonra liderdik. Ne hikmetse bu maçtan sonra Kırklarelispor’umuzun üstünde kara bulutlar dolaşmaya başladı. Bizde yönetime geldiğimizden beri ilk defa bu durumdayız. İyi bir kadro kurduk. Şampiyon hedefi en kötü play of oynayacak bir kadro kurduk. Ama Aydınspor ile başlayan düşüşümüz, devre arasına kadar devam etti. Devre arasında ilk önce Bilgin Erdem hocamızla yollarımızı ayırdık. Yerine Ekrem hocamızı getirdik. Tabi bu düşüş 2. yarıda da devam etti. Bilindiği üzere devre arasında 9 tane transfer yaptık. Tabi içerlerinden 4–5 tane iyi oyuncumuzu kaybettik. Burada söylediğim cümlede kimse yanlış anlamasın iyi oyuncumuz derken, biz onların gitmesini istemedik onlar bizi istemedi. Kırklarelispor büyük bir camiadır futbolcular gelip geçicidir. Her zaman baki kalan kulüptür. Biz iyi giderken neden böyle oldu içlerindeki İrlandalılar mı çıktı bilmiyoruz. Biz burada kendimiz aklamak için söylemiyorum. Ben ilk defa bu kadar baskı gördüm. Artık seçimimiz var diye mi bu kadar baskı var bir türlü anlayamadım. En büyük hatayı biz mi yaptık.
Çakallar temizlendiğinde ortaya çıkar
Ben ve yönetimim mi yaptı. Çünkü 2009’dan önce 10 yıllık başarısı olmayan, kulübün kapanması durumunda olan bu kulübü aldık 2. lig’e getirdik. Bu bizim en büyük hatamız. Biz burada suçu kendimizde buluyoruz. Neden kendimizde buluyoruz biz bu suçu çünkü hedefler o kadar düşüktü ki Kırklarelispor yeter ki kapanmasın yani ismimiz değişmesin diye uğraşırken, kulüp birden kendini 2. ligde buldu. Burada suçu kendimizde buluyoruz. Geliri olmayan bir kulübü öyle bir hedefin içine soktuk ki Tekirdağ’ın, Çorlu’nun, Edirne’nin, Lüleburgaz’ın olmadığı bir yerde Trakya’nın göz bebeği halinde getirdik. 3 Milyon Lira borcu olan bu kulübü ve 102 futbolcuya senetli borcu olan takımı aldık tertemiz duruma getirdik. Ama bu bazıların gözüne battı. Çünkü biliyorsunuz çakkallar temizlendiğinde ortaya çıkar. Bu kulüp borçlu iken kimse bu kulübe peynir ekmek falan hiçbir şey vermiyordu. Ama ben ve yönetimim Allah şükür kulübümüzü düzlüğe çıkardık.
Biz öyle bir guruptayız ki gurubun en zayıf halkası bizdik, ama biz hiçbir zaman belli etmedik
Sezon başından beri mide bulandıran sorunlar oldu. Önce gençlik sponsor polemiği ardından 39 numara polemiği bu polemikler ufakta olsa mide bulandırıyor. Bu sorunlar bitti derken sahipsiz Kırklarelispor polemiği sosyal medyada çıktı. Biz burada yetkililer ile aykırı içerisindeyiz. Yetkilerden gelende ‘Biz kulübün arkasındayız’. Tamam, teşekkür ederiz arkamızdasınız ama maneviyat değil önemli olan biraz maddiad. Arkadaşlar biz öyle bir guruba düştük ki ligde Kayseri Erciyesspor’dan sonra geliri gelmeyen takım olduk. Biz varsayıyorum 3500 TL para ile yola çıkıyoruz, adamlar 10000 TL bütçe ile yolla çıkıyorlar. Bunların ceplerinden çıkmıyor o para bir yerlerden para yardımı geliyor. Diyeceksiniz ki size yardım yok mu bize gelen yardımlar inan bunların %1 kadar. Biz burada kimseyi eleştirmiyoruz. Kırklareli’nin gücü 70000 milyon insan var, gücümüz demek ki bu. Büyüklerimizin bize verdiği gücü bu demek ki. Biz öyle bir guruptayız ki gurubun en zayıf halkası bizdik, ama biz hiçbir zaman belli etmedik. Hep biz güçlüyüz dedik. Ama biz burada hata yaptık. Biz burada kimseyi eleştirmedik. Biz kimseye protesto yürüyüşü yapmadık. Biz kimseye bize destek gelmiyor demedik. Biz kendi içimizde yaşadık. Ama bundan sonra yaşamayacağız. Bu takım düşerse hep beraber yanacağız. Bende burada bir şeyler saklamayacağım. Bize gelen yardımlar bu kadar diye kamuoyunla paylaşacağız. Biz bu yardımlarla bunu yapabiliyoruz. Bu yardımlarla daha iyisini yapacak varsa buyursun gelsin biz koltuk sevdalısı değiliz. Biz bu takım için malzemecide oluruz masacıda oluruz. Olmadı nerden geldik tribünden geldik. Gideriz o tribüne sesimizin sonuna kadar bağırmasında biliriz. Bunu herkes bilsin. Diyeceksiniz ki neden bu kadar uğraşıyorsunuz.
Ama şu sosyal âlemde herkese hodri meydan diyorum
Bu sevda farklı bir şey. Şimdi sosyal âlemde görüyoruz, konuşuyorlar hatta farklı biri bulmaya çalışıyorlar. 2009’dan önce bulsaydınız bizde o zaman sırtımızda taşırdık. Kırklareli’ne bağlı bir sürü kulüpler var alın onları 2. lige çıkartın bize sizi sırtımızda taşıyalım. Biz çok genç yaşta çok büyük işler yaptık. Ama şu sosyal âlemde herkese hodri meydan diyorum. Bana hesap sormak isteyen varsa buyursun gelsin. Bana çakma hesaplarla bir şeyler yazmasınlar. Gelsinler benim hesap veremeyeceğim bir şey olursa ertesi gün istifa ederim. Bu Ulusal Lisansı biz hep neden alıyoruz? Evrak paçası diyorsunuz ya buna… O evrak parçası dediğiniz Türkiye’de 7 takımdan birisini Kırklarelispor aldı. Bu evrak parçasını şarkıyla vermiyorlar. İnşallah Mart ayında tekrar böyle bir belge dağıtılacak orada da birinci olacağız.
Böyle bir çelişki olamaz
Geçenlerde Salim kaya olayı oldu. Salim kaya kadroda yokmuş daha sonra hoca idmana çıkartıyor. İdmanda ben sakatım diyor fakat maçta oynasaydın oynayacak mıydın diye sorduğumuzda oynarım diyor. Böyle bir çelişki olmaz.
Biz bir olacağız son maça
kadar savaşacağız
Hakemlere geldiğimizde değdim gibi bir şey kötü gitmeye başladı mı kötü gider. Sen güçlü duracaksın ki onlar senden korkacak. Onlarda hakem onlarda hata yapabilir. Ama sağ olsunlar bize 2. yarı bütün hepsimi hata yapar. El insaf görüntüler var en son Tuzlaspor maçının görüntüsü var. Hakem arkadaşa gönderdik. Vicdan var dedik o gollü nasıl vermesin dedik. Gümüşhane maçında %100 penaltıyı nasıl vermesin, ama bunların en başı tribünde bir olacağız. Ben bunu en baştan beri söylüyorum. Biz bir olmadığımız sürece kümeye düşmeye en büyük adayız. Biz bir olacağız son maça kadar savaşacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı. “

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. 39-yeşil-beyaz... 24 Şubat 2017 Cuma 17:15:53

    Ulusal lisans borçsuz kulüplere mi veriliyor.... Yapılandırmadan niye bilgi verilmiyor....Ne durumda... Aylık ne ödeniyor-Kaç taksidi kaldı.......?