Vize’de üretici pazarı açıldı

Vize Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile yapılan, Haliçi Bölgesinin İyileştirilmesi proje kapsamında tamamlanan Yerel Üretici Pazarı hizmete açıldı.
Yerel Üretici Pazarı açılış töreni 28 Kasım 2016 Pazartesi günü saat 10.30’da Haliçi Bölgesinde yapıldı. Açılış töreninde ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra kürsüye gelen Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, “Üreticimizle, Köylümüzle ve Girişimci Kadınlarımızla Yerel Pazardayız” diyerek şunları söyledi; “İlçemizi özgün kılan Cittaslow (Sakin Şehir) kimliği ve SlowFood yerel ürün kültürünün gelişimine yönelik ilçe merkezimizde kültürel cazibe merkezi oluşturulması ile Haliçi Bölgemiz iyileştirilmiştir.
İlçemiz ve köylerimizde yaşayan yerel üreticilerimizin aile ekonomisine katkı oluşturmasını sağlayarak üretime teşvik etmek ve günümüzde tüketicinin verdiği bedelin karşılığında güvenerek, tereddütsüz alışveriş yapmaya hakkı olduğu kadar yerel üreticinin de verdiği bedelin anlaşılması için ürünlerini sürekli olarak satabileceği bir mekân oluşturduk. Proje kapsamında yerel üreticimizin ürünlerini rahatlıkla satabileceği 1 adet tek katlı Yerel Pazar binası ve 12 adet satış standı yaptık. Haliçi Bölgemizde yerel pazarın oluşturulduğu bölgede bulunan 34 adet dükkânımızın çatı ve dış cephe iyileştirilmesi ile çevre peyzaj çalışması ve süs havuzu, oturma grupları yapılarak Vize’mizin merkezinde ortak kültürel bir cazibe merkezi yarattık. Projemizin hayata geçirilmesinde belediyemize maddi destek sağlayan Trakya Kalkınma Ajansına ve yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Vize’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” Vize Kaymakamı Soner Zeybek ise yaptığı konuşmasında; “İlçemiz Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile yapılan ve yerel üretimin desteklenmesini amaçlayan Yerel Üretici Pazarımızın tüm üreticilerimize ve Vize’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar stantları gezerek alışveriş yaptılar. Belediye tarafından tüm katılımcılara çeşitli yiyecekler ve ıhlamur çayı ikram edildi. Yerel Üretici Pazarı açılışına Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Belediye Başkanı Sedat Balkı, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Kıyıköy Belediye Başkanları Ahmet Bora, Trakya Kalkınma Ajansı İzleme-Değerlendirme Birimi Müdür Vekili Salim Çavuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol