Vize Tarih ve Kültür Festivali sona erdi

Vize Belediyesi tarafından organize edilen Vize Tarih ve Kültür Festivali bu yıl 23-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. 12 kez kapılarını vizelilere açan festival 3 gün boyunca birbirinden önemli konukları ağırladı. 3 gün süreyle vatandaşları eğlenceye doyuran festivalde Gönül Yazar, Suzan Kardeş, Hande Yener gibi isimler yer aldı.

Bu yıl 12. si düzenlenen "Vize Tarih ve Kültür Festivali" 23 Ağustos Cuma günü İBB Bando Takımı eşliğinde görkemli bir açılış töreni ile başladı.
Törene Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan, ilçe Kaymakamı Soner Zeybek, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Kardeş Şehir Sredets Belediye Başkanı İvan Jabov, Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarların yanı sıra Vizeliler de büyük ilgi gösterdi.
İlk gece Balkan ateşi yandı
Törende festival çelengi sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Ercan Özalp’in açılış konuşmasının ardından Küçükçekmece Sultanmurat Derneği halk oyunları gösterisi yapıldı. İBB Bando Takımı eşliğinde yapılan Festival Kortej yürüyüşü Festival alanında Festival Kurdelesinin kesilmesi, Festival Ateşinin yakılması ve Festival Kokteyli ile devam etti. Festival kokteylinin ardından Uğurkan Erez’in sunuculuğu üstlendiği Festival Konseri’nin 1.akşamı gerçekleştirildi.
Festivalimizin açılış gecesinde ilk olarak DANS@TRAKYA Dans Grubu sahne aldı. Sonrasında Yerel Gruplar; Ünal Düzenci Ve Orkestrası, Raca Hip Hop Grubu ve Grup Berdush performanslarını sergilediler. Ardından ünlü sanatçı Jale sahne alarak sevilen şarkılarıyla müzik severlerle buluştu.
Festivalimizin ilk gecesinde son olarak sahneye Balkan ezgileriyle ünlenen “Suzan Kardeş” gelerek festival alanını dolduran müzik severleri eğlendirdi.
2’inci
gecede sürpriz konuklar yer
sahneye geldi
Vize 12. Tarih ve Kültür Festivalimiz ’in 2. Gecesi ünlü Modacı Erol Albayrak’ın tasarımlarıyla ünlü mankenler eşliğinde defile programı gerçekleşti. Geceye katılan vatandaşlarla buluşan defile ilgiyle izledi. Defilenin sona ermesinin ardından geceye davetli olarak katılan İvana Sert 2 şarkı seslendirerek festivale katılanlara büyük sürpriz yaşattı. Ardından manken Ece Gürsel de sahnede şarkısını seslendirerek eğlenceli dakikalar doruğa çıktı. Sürpriz sanatçılardan sonra merakla beklenen “70’ler Gazino Gecesi” seyircilerle buluştu. Gecede; Ersan erdura, Semiha Yankı, Bilgen Bengü, Funda, Rana Alagöz, Tüdanya, İskender Doğan ve son olarak da Gönül Yazar İzleyenlere coşku dolu bir müzik şöleni yaşattı. Sahnede festivalin organizatörü ve kendisi de bir Vizeli olan Uğurkan Erez’in doğumö günü kutlandı. Ardından 70’ler Gazino Gecesi adına Hakan Eren’e ve ünlü sanatçı Gönül Yazar’a plaketleri takdim edilerek festivalin 2. akşamı sona erdi.
Türk popunun kraliçesi Hande Yener muhteşem bir final yaptı
Vize 12. Tarih ve Kültür Festivali 3. gece pop müziğin sevilen sanatçısı Hande Yener konseri ile başladı. Gençlik Gecesinde festival alanını dolduran katılımcılar sanatçının seslendirdiği eğlenceli şarkılardan oluşan repertuar ile coşku dolu anlar yaşadı. Konser sonunda Belediye Başkanı Ercan Özalp ünlü sanatçı Hande Yener’e bu güzel gece için teşekkür ederek plaketini takdim etti.
Plaket takdiminin ardından başlayan havai fişek gösterisi konuklara muhteşem bir görsel şölen sundu. Daha sonra Başkan Özalp festivalin organizatörlüğünü üstlenen Uğurkan Erez, Billur Erez ve festival süresince destek olan Vize İlçe Emniyet Müdürü Şeref Aksu’ya ve Optimed Ailesine plaketlerini takdim etti. Festivalde bir kapanış konuşması yapan Başkan Özalp; “Festivalimizi Uğurkan Erez ve Belediyemiz organizatörlüğünde gerçekleştirdik. Vizemiz için Uğurkan Erez çok önemli ve değerli bir isim. Kendilerini çok seviyoruz.
Festivali gerçekleştirdiğimiz alana da Uğurkan Erez Festival Alanı ismini vermeyi planlıyoruz. Festivalimize kattıkları ve bu dolu dolu geçen 3 gün için öncelikle kendilerine ve tüm ekibime tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Festivalimize katılan halkımıza çok teşekkür ederim. Her yıl gittikçe büyüyen ve artan festival organizasyonlarında sizlerle olmak dileğiyle sağ olun var olun” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol