Vilayet Meydanı’nın adı artık; “Özgürlük ve Demokrasi Meydanı”

Kırklareli Belediye Meclisi dün yaptığı Eylül ayı toplantısında önemli ve bir o kadar da anlamlı bir karara imza attı. Bir önceki ay, AK Parti Kırklareli Belediye Meclis üyesi Grup Başkanı Mehmet Hilmi Çiler tarafından meclise sunulan “Şehrimiz Vilayet Meydanı isminin Demokrasi meydanı olarak değiştirilmesi” teklifi İmar ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edilmişti. İşte dün o teklif görüşüldü ve komisyonun da katkısıyla ilimiz Vilayet Meydanının adı artık; “Özgürlük ve Demokrasi Meydanı” oldu…

15 Temmuz 2016 günü Türk Demokrasi tarihinin en kanlı ve bir o kadar da haince planlarından biri hayata geçirilmeye çalışılmış, neyse ki vatana ihanet etmek isteyenler, emellerine ulaşamadan devletin ve milletin yerinde müdahalesi ile gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü bastırılmıştı.
O akşam, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısı ile sokaklara ve meydanlara çıkan vatandaşlar tam 27 gün boyunca ellerinde Türk Bayrakları ağızlarında marşlar ile “Demokrasi Nöbetlerini” tuttular.
İlimizde de Vilayet Meydanı bu anlamlı nöbetlere sahne olmuş, Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve AK Parti İl Başkanı Alper Çiler önderliğinde hemşerilerimizin yüksek katılımıyla gerçekleşmişti. İşte o anlamlı meydanın ismi şimdi daha da anlamlı hale geliyor…
Kırklareli Belediye Meclisi dün yaptığı Eylül ayı toplantısında AK Parti Kırklareli Belediye Meclis üyesi Grup Başkanı Mehmet Hilmi Çiler’in “Şehrimiz Vilayet Meydanı isminin Demokrasi meydanı olarak değiştirilmesi” teklifini görüştü. Bir önceki ay İmar ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edilen teklif oy birliği ile kabul edildi ve komisyonun da katkısıyla ilimiz Vilayet Meydanının adı artık; “Özgürlük ve Demokrasi Meydanı” oldu…
Komisyon raporunda şunları kaydetti;
“Ülke demokrasisine verilecek en büyük zarar, fikri söyletmemek, düşünceyi ifade ettirmemektir. Bu nedenle özgürlük olmadan demokrasiden bahsetmek hayalcilik olur. Geçmişte yaşanan acıların ve olumsuzlukların tekrarlanmaması ve elde edilen özgürlüğün daha da geliştirilmesinin ve güvence altına alınmasının, tam demokrasinin önünü açacağından, demokrasiyi olması gerektiği gibi yaşamamıza kolaylık sağlayacağından şüphe yoktur.
Bu fikirden hareketle; Komisyonumuzca yapılan değerlendirmeler sonucunda Kırklareli İli, Vilayet Meydanının isminin Özgürlük ve Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesine oyçokluğu ile karar verilmiştir.”
Ardından bu tarihi teklif oy birliği ile kabul edildi. Kırklareli Belediye Başkanı, Çiler’e teşekkür ederek, böylesine anlamlı bir öneride bulunduğu için kendisine şükranlarını sundu. AK Parti Kırklareli Belediye Meclis üyesi Grup Başkanı Mehmet Hilmi Çiler de tüm Kırklareli halkı adına teşekkürlerini sunarak; “Bugün gerçekten çok güzel bir karar aldık. 15 Temmuz’da ülke olarak büyük bir badire atlattık. Milletimiz sayesinde o tehlikeyi atlatmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Komisyonumuza da ayrıca teşekkür ediyorum. Teklifime katkıda bulunarak meydanımızın yeni ismini daha da anlamlı, daha da güzel bir hale getirmişler. Çok teşekkür ediyorum” dedi.
Meclis’te alınan diğer kararlar
Dün saat 15.00’de Belediye Meclis Salonunda bir araya gelen Belediye Meclis ayrıca diğer gündem maddelerini de karar bağladı. İşte o kararlar;
- Sıvı Atık Ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi maddesinde, rapor oy birliği ile kabul edildi.
- Ali Arslan’ın talebi olan, Belediye’yi simgeleyen Bayrakta kuruluş tarihinin yanlış yazılması hususuyla ilgili Çeşitli İşler Komisyon raporunun masaya yatırıldığı gündem maddesinde, konunun daha detaylı araştırması amacıyla, söz konusu talep ilgili komisyonda bırakıldı. Ali Arslan, logoda yer alan 1878 kuruluş yılının, 1870 yılı olduğuna dair ciddi kanıtlar olduğunu öne sürdü.
- Bir diğer gündem maddesinde Kırklareli Belediye Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi konusu Çeşitli İşler Komisyonuna havale edildi.
- Kırklareli Belediye Başkanlığı Arşiv Hizmetleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi konusu da Çeşitli İşler Komisyonuna havale edildi.
- Belediye Başkanlığına ait konuların görüşüldüğü gündem maddesi kapsamında ise iki sözleşmeli mühendisin çalıştırılmasına ve ücretlerinin 2.669 TL olmasına karar verildi.
Vatandaşlar tarafından Belediye Meclisine yapılan müracaatlar ile Resmi Kurum ve Kuruluşlarca Belediye Meclisine yapılan müracaatların görüşülmesinin ardından Ağustos Ayı Olağan Belediye Meclis toplantısından havale edilen konular masaya yatırıldı.
Dilek ve Temenniler bölümünde ise gelecek toplantının 4 Ekim Salı günü yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. laf olsun toplantısı alınan kararlar boş muhabet ciddi toplanan meclis olsa kırklareli bu kadar başıbozuk olmaz .inşaat yapıyor apartmanın merdiveninikömürlüğüdeposunun girişi kaldırımdaevin odasının duvarını yıkmış kaldırıma merdiven yapmış emlakçı bürosu yapmış kim izin vermiş kaldırımlar esnaf kaldırımını işgal etmişüretici kaldırımda ürettiğini satıyorpisliğini orada bırakıyor trafiğe kapalı olan karaumur ve cumhurriyet caddeleri trafik için en teflikeli caddeler motosikletbisikletotomobiller devamlı seyir halinde.başıboş bir kontrolsuz şehir

  2. Vilayet meydanının adının böyle bir isimle değiştirilmesi çok yerinde olmuş. Fakat yukarıda yorum yazan arkadaşın eleştirisine de katılmamak mümkün değil. Kırklareli'nin genel görünümü malesef ki içler acısı. Cadde ve sokaklarındaki kargaşa keşmekeş hali çok belirgin. Trafiğin kafaya göre işleyişini sorma gitsin. Yayla mahallesi yokuşundaki yeni yapılan binalar o dokuyu bozacak kadar yükseliyor. Bir nizam bir sınır yok malesef.