Verimli topraklara verimli yatırım

Türkiye’nin en verimli toprakları Trakya’da, 12 milyon TL maliyet ile bitmek üzere olan çok verimli bir yatırım, 2018 yılının sonunda 29 bin dekar araziyi sulayacak. Çayırdere Barajı inşaatının yüzde 90’ının bittiğini söyleyen Kırklareli milletvekili Selahattin Minsolmaz, proje sonunda 28 milyon metreküp su tutulacağına dikkat çekti ve gelinen noktayı yerinde inceledi.

Kırklareli milletvekili Selahattin Minsolmaz, Pınarhisar ilçesine bağlı Çayırdere Köyü’nde yapımı süren baraj inşaatında incelemelerde bulundu. Yüzde 90’ı tamamlanan inşaatta, gövde üzerindeki parapet imalatlarının bittiğini, bayramdan sonra ön yüz derzleri ve dolu savakta eksik kalan imalatlara başlanacağını ifade eden Minsolmaz; “Gövde eksik kısımlarının tamamlanmasıyla, yıl sonunda su tutulacak ve 29.830 dekar arazi sulamaya açılabilecek. İlimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Çayırdere Barajında depolanacak 28,25 milyon metreküp su ve sulama hattının tamamlanması ile birlikte 29 bin 830 dekar zirai alan suya kavuşacak. 1. kısım inşaatına 2012 yılında başlanan barajın 2. kısım inşaatına ise 2015 yılında start verilmişti.
DSİ’den edinilen bilgilere göre gövde dolgusu geçen yıl tamamlanan barajda 17 bin 810 metrelik ana hat ve 80 bin 456 metre uzunluğunda basınçlı borulu sulama sistemi yapıldı. Bunun yanı sıra 102 adet sanat yapısı inşa edildi. Çayırdere Barajı ve sulama projesi ile hem yöredeki sulama ihtiyacı karşılanacak, hem de yüksek kalite tarım ürünlerinin yetiştirilmesi sağlanacak. Yaklaşık 12 milyon TL’ye malolan Çayırdere Barajı ile Türkiye’nin en verimli topraklarına çok verimli bir yatırım kazandırılmış oldu. 2019 yılı sonuna kadar Kırklareli bölgesinde 9 adet baraj ve 6 adet göletin daha tamamlanması, bu vesile ile depolama kapasitesinin toplamda 67,295 milyon m3’e ulaşması hedefleniyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol