Vefa destek grubu göreve başladı

Koronavirüs salgını dolayısıyla riskli grupta bulunan 65 yaş ve üstü yaşlılar ile kronik hastalığı olanlar için İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından tedbir amaçlı başlatılan sokağa çıkma yasağının ardından bu kişilerin ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı konusundaki soru işareti “Vefa Destek Grubu” adıyla oluşturulan ekipçe ortadan kaldırıldı. Bir yakını veya yardım isteyebileceği kimse olmayan yaşlılar ile kronik hastalığı olanlar 112-155 ve 156’yı arayarak alınmasını istedikleri ihtiyaçlarını bu kanaldan talep edebilecekler. İlk etapta önceki gün hizmet vermeye başlayan 112-155 ve 156 telefon numaralarındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla daha sonra Vefa Destek Gruplarının İl, İlçe, Mahalle ve Köy Koordinatörlüklerince tüm vatandaşlar evlerinde ziyaret edilecek. Vatandaşlar daha sonra koordinatörler ile iletişime geçerek isteklerini iletebilecekler.

Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşların korunması ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından tedbir amaçlı21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibariyle yüksek risk gurubunda bulunan 65 yaş ve üzeri, bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullananlar, ayrıca kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet hastaları ile organ nakli olan tüm vatandaşların ikametten ayrılması yasaklandı.
65 yaş ve üzeri olan vatandaşlar ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmasının yasaklanması ile birlikte ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla da İçişleri Bakanlığı’nın talimatları ile “Vefa Destek Grubu” oluşturuldu.
İkametten ayrılmasına yasak getirilen vatandaşların mağduriyet yaşamaması ihtiyaçlarının giderilebilmesi amacıyla ilk etapta Vefa Destek Grubuna 112, 155 ve 156 numaraları aranarak ulaşılacak. Kısıtlaması olan bu vatandaşlar isteklerini bu hatlar üzerinden talep edecekler.
112,155 ve 156 numaraların yoğunluğunu azaltılması için ileriki günlerde Kırklareli Valiliği tarafından İl, İlçe, Mahalle ve Köy Koordinatörleri oluşturulacak. Bu koordinatörler tüm vatandaşları evlerinde ziyaret edecek. Bu aşamanın ardından ihtiyaç sahibi vatandaşlar taleplerini bu koordinatörlere bildirecek.
Vefa Sosyal Destek Grubumuz hizmet
vermeye başladı
Cumartesi günü yasağın başlaması ile birlikte Vefa Sosyal Destek Grupları da harekete geçti. Özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması için sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alındı.112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildiren vatandaşlarınise İl genelinde, gıda, temizlik gibi ihtiyaçları karşılanmaya başlandı. Ayrıca bu kişilerin sağlık muayeneleri debu vesileyle gerçekleştiriliyor.
Yasak olmasına rağmen çıkanlara ceza
Öte yandan hem kendi sağlıkları hem de çevrelerindeki vatandaşların sağlığı için getirilen kısıtlamaya rağmen bazı vatandaşların sokağa çıkmaya devam ettiği görüldü. Bu kişiler içinse ilk etapta para cezası tekrarı halinde ise hapis cezası öngörülüyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. vefa destek grubu göreve başladı 02 Nisan 2020 Perşembe 17:31:46

    Vefa Destek Grubu çalışmaları Valilik emriyle durduruldu; anlayın neden olduğunu. Halkın halka hizmeti yasak!