Vecdi Gündoğdu'dan soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla soru önergesi verdi. Önergede, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kurulmuş özel bir şirkete ait çiftliklerde ve hayvanlarda hijyen ve hayvan sağlığı açısından ciddi riskler oluşturabilecek iddiaların kamuoyunda gündeme geldiği ifade edilerek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye 3 soru yöneltildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu tarafından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla  verilen soru önergesinde şu ifadelere yer verildi. 

"Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kurulmuş şirketlerden olan Tareks Hayvancılık A.Ş., kooperatif ortakları başta olmak üzere tüm yetiştiricilerin damızlık hayvan ihtiyacını karşılamaktadır.
Ayrıca şirket dondurulmuş ithal boğa sperması ile ilaç, aşı ve veteriner medikal malzeme satışı yapmakta ve farklı ülkelerden damızlık ve besilik hayvan ithalatı gerçekleştirmektedir. İlgili şirket tarafından işletilen, Yozgat-Boğazlıyan, Kırklareli-Lüleburgaz ve Kırklareli-Bayramdere’de büyükbaş hayvan çiftlikleri bulunmaktadır. Salgın dönemi boyunca anılan şirkete ait çiftliklerde ve hayvanlarda hijyen ve hayvan sağlığı açısından ciddi riskler oluşturabilecek iddialar kamuoyunun gündemine gelmiştir. Bu doğrultuda Covid-19 salgını dönemi Nisan-Mayıs aylarında anılan şirkete ait çiftliklerdeki hayvanlarda Brusella veya başka hastalık tespit edilmiş midir, şirkete ait karantinaya alınmış çiftlik veya çiftlikler var mıdır? Anılan şirkete ait Kırklareli’ndeki Lüleburgaz ve Bayramdere çiftliklerinde hastalıklı hayvan tespit edilmiş midir? Salgın dönemi anılan şirkete ait Kırklareli-Bayramdere’deki çiftliklerine Yozgat’daki çiftliklerden getirilen binlerce hayvan henüz daha iki ay geçmeden neden salgının ortasında tekrar Yozgat’a götürülmüştür, götürülen hayvanlarda herhangi bir hastalık tespit edilmiş midir, edildi ise bu konuda neler yapılmış, hangi tedbirler alınmıştır?"

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol