"Vatan-millet sevgisi ile dolu olmanız bizlere güven veriyor"

522 bin 190 başvuru ile başlayan "Gençlerden Ecdada Mektup" yarışması sona erdi

Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak; tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, tarih şuurunun toplumda yerelleşmesini sağlamak, dili doğru, etkin bir şekilde kullanmasını teşvik ederek okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak için düzenlenen, Ecdadımıza (Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Hz. Mevlana, Yunus Emre), yazılan ve "Çanakkale-Sarıkamış'ın 100. Yılında 100 Bin Mektup" sloganıyla bu yıl 3'üncüsü gerçekleşen "Gençlerden Ecdada Mektup" yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nca 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sarıkamış'ın 100. yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen "Çanakkale ve Sarıkamış'ın 100. Yılında 100 Bin Mektup" sloganıyla bu yıl 3'üncüsü yapılan "Gençlerden Ecdada Mektup" yarışması son buldu. Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak; tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, tarih şuurunun toplumda yerelleşmesini sağlamak amacıyla yapılan ve 522 bin 190 başvuru ile bir rekora imza atan gençler, ülkenin sağlam temellerle oturtulduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Rekor katılım herkesi gururlandırdı
27 Mart 2015 tarihi itibariyle sona eren yarışmada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hedefi 100 bin mektup olmasına rağmen yarışmaya 522 bin 190 rekor başvuru yapıldı. Yazılan mektupların değerlendirmesi için komisyonlar oluşturuldu. Komisyonlar illerde dereceye giren mektupları belirleyerek Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderdi. Finale kalan mektuplar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde kurulan komisyon tarafından değerlendirilerek nihai sonuçlara ulaşıldı.
"Sizlere güvenimiz tam"
Sonuçların belli olmasıyla birlikte Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde 1 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 11.00'da ödül töreni gerçekleştirildi. Öğrencilere ödüllerini İl Müdürü Taner Özgüven makamında takdim etti. Velilerin de katıldıkları ödül töreninde, dereceye giren öğrencilerle konuşan Özgüven, mektupları yazarken nasıl duygular yaşadıklarını sordu.
Üç kategoride düzenlenen yarışmada, 11-14 yaş kategorisinde Berkant Korkmaz birinci, Seray Çakır ikinci, Zuhal Pehlivan üçüncü, 15-18 yaş kategorisinde Canan İlke Meriç birinci, Büşranur Demirörs ikinci, Melis Deniz Altan üçüncü, 19-28 yaş kategorisinde ise Emre Bingöl birinci, Onur Pıpnak ikinci ve Pınar Demir ise üçüncü oldu.
Ödüllerin verilmesinin ardından bir açıklama yapan Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven, şunları söyledi, "Yarışmada öğrenciler tarafından yaklaşık 4 bin mektup yazıldı. Sizlerin bu şekilde vatan millet sevgisi ile dolu olmanız bizlere güven veriyor. Yarınlarımız için bu durum bizleri çok mutlu ediyor. Gerçekten pırıl pırıl bir nesil yetişiyor öyle görüyorum. Herkese nasip olmuyor böyle evlatlar yetiştirmek. Hele bu zamanda enformasyon bombardımanı altında yetişen bir dünya da böyle gençleri yetiştirmek kolay değildir. Ne mutlu bizim bakanlığımıza ki böyle gençleri ön plana çıkartıyor. Gezilerimize mutlaka katılın gençlik merkezlerimize mutlaka gelin orada önder arkadaşlarımız size hep doğru yolu, iyiyi, vatan millet sevgisini, başkasına sevgi saygıyı öğretecektir. Sizleri bir kez daha tebrik ediyorum ve bu duyarlılığınızdan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.
"Tarihini bilmeyen geleceğini kuramaz"
"Bu ülkenin ne kadar zor şartlar altında kurulduğunu, nelerin feda edildiğini, ecdadını okuyarak, ecdadını öğrenerek bilen çocuklar, geleceğin daha sağlam temellere oturtulmasını sağlayacaklar. Ecdatlarının gelecek nesillere yani sizlere emanet ettiği bu ülke, yine sizlerin emekleri, çabaları ve özverileriyle ilelebet yaşayacaktır. Sizler geçmişinizi ne kadar sevdiğinizi, bu mektuplara duygularınızı aktararak gösterdiniz. İnşallah geleceğiniz de yüzleriniz kadar parlak olur."
"Onlarla gurur duyun"
"En kötü şartlar altında, zorlukların üstesinden gelerek, çocuklarınıza vatan-millet sevgisini aşılamanız, atalarının neler yaptığını anlatmanız, onlarda vatan sevgisinin oluşmasını sağlamanız her ailenin, her ebeveynin üstlenebileceği bir görev değil. Sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Geleceğimizi emanet ettiğimiz nesillerin böyle sağlam temeller üzerinde yükseldiğini görmek bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Ödül töreni konuşmanın ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol