Vatandaştan AK Parti ve CHP’ye Doğalgaz İsyanı; ‘Hanginiz Getiriyorsa Bir An Evvel Getirsin!’

Son aylarda astronomik derecede artan kömür fiyatlarının ardından kışlık yakacaklarını temin etmeye hazırlanan vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı. Siteler ve kazan sistemi ile ısınma sağlanan apartmanlarda da yakıt aidatları kimi sitelerde bin 500 liraya dayandı. Sitelerde Alınan Yönetim Kurulu kararlarında bu yıl ilk defa ‘kömür fiyatlarındaki artışa göre aidatlar yeniden değerlendirilir’ ibaresi eklendi. Mutfak tüpündeki günlük zamlarıda göz önüne alınca doğalgazın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Doğalgaza kavuşan sınırlı sayıda abonelerinde memnuniyetlerini dile getirmesiyle Uzunköprülüler ilçedeki çalışmaların acilen tamamlanıp doğalgaza kavuşacakları günü iple çekmeye başladı. 

Uzunköprü'de geçtiğimiz yıllarda başlayan doğalgaz çalışmaları Cumhuriyet Mahallesinden tek yönlü olarak ilerliyor. Cumhuriyet Mahallesindeki birçok vatandaş doğalgaza kavuşurken ilçenin geri kalan büyük bir kısmı kış yaklaşırken kömür derdine düştü. Astronomik olarak artan kömür fiyatlarının ardından şimdiden kömürlerini temin etmeye çalışan vatandaşlar kömürcülerin vadeli- taksitli satışı da kaldırmasıyla büyük bir maddi külfetin altına giriyor. Diğer yandan sitelerde de aidat krizi baş gösteriyor. Sitelerin yönetim kurullarında alınan karar köre en düşük yakıt aidatları bin lira sınırındayken yüzölçümü büyük sitelerde ise yakıt aidatları bin 500 lirayı aşmış durumda. Kömür şirketlerinin sitelere de vadeli- taksitli satışı kaldırığı ve site yöneticilerinin yakıt aidatları konusunda bu yıl daha da sıkıntılı günlerin beklediği ifade ediliyor.

VATANDAŞ KISIR TARTIŞMALARDAN
BIKTI, BİR AN EVVEL DOĞALGAZA
KAVUŞMAK İSTİYOR!

Diğer yandan ilçemizde Cumhuriyet Mahallesinde tek yönlü olarak devam eden doğalgaz çalışmalarının ise ilçenin genelinde yayılması için vatandaşlardan ciddi talepler gelmeye başladı. Doğalgaza geçen hanelerin başta maddi olmak üzere birçok konuda memnuniyetlerini dile getirmesiyle Uzunköprü’deki diğer vatandaşlarda doğalgaz çalışmalarının bir an evvel hızlanıp şehrin tamamına yayılmasını istiyor. AK Parti cephesi ve CHP’li belediye Başkanı Özlem Becan’ın sosyal medya üzerinden periyodik olarak ‘doğalgazı biz getiriyoruz’ mesajları içeren paylaşımlarının sürece hiçbir katkı sunmadığını belirten vatandaşlar, kısır tartışmaların ve atışmaların bir kenara bırakarak her iki cepheden de çalışmaların hızlanmasını ve Uzunköprü’nün geneline yaymalarını bekliyor.

KURUŞAR VE BECAN’DAN PAYLAŞIMLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Son olarak Belediye Başkanı Özlem Becan GAZDAŞ Yetkilileri ile makamında yaptığı bir toplantının görsellerini sosyal medyadan paylaştı. Becan paylaşımına düştüğü notta, “GAZDAŞ Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir ve GAZDAŞ İşletme Yöneticisi Murat Aras ile Uzunköprü’müzde yürütülen doğalgaz çalışmaları hakkında bir görüşme gerçekleştirdik. Çok daha fazla vatandaşımızın doğalgazdan en kısa sürede yararlanabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi. AK Parti İlçe Başkanı Önder Kuruşar da geçtiğimiz haftalarda devam eden doğalgaz çalışmalarını yerinde incelemiş ve kepçenin direksiyonuna geçerek ‘doğalgaz işinin patronu biziz’ mesajı vermişti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ağlamayana derler hani 26 Temmuz 2022 Salı 16:39:46

    Seçim öncesi kafanıza çay kömür atıp ayaklarınıza kapanan seçildikten sonra herbiri kendini tanrıverdi sanıp tepenize dikilen binbirsurat politik hizmetkarların cesaretle hepbirlikte karşılarına dikilip taleplerinizin karşılanmasında direnirseniz kazanırsınız