Vatandaşlarımıza Telefonla Psikososyal Destek Verilmeye devam ediliyor

COVID-19 Nedeniyle Aile Çalışma ve Sosyal İl Müdürlüğünce, COVID-19 pandemisi sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü kişilere, engellilere, engellilerin bakımlarını üstlenenlere, şehit yakınları ve gazilere, koruyucu ailelere, yurt dışından gelip karantina altında tutulanlara, onların yakınlarına ve ihtiyaç duyanlar ile talepte bulunanlara psikososyal destek hizmeti verilmektedir.Bu doğrultuda Aile Çalışma ve Sosyal İl Müdürlüğünce COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında izole durumda bulunan ya da yurtlarda karantina altında olup süreçten etkilenen, çeşitli sorunlar yaşayan, kendini mutsuz hisseden, hanesinde engelli olup onların bakımını yapan ve sürekli evde bulunmaktan dolayı sıkıntı yaşayan kişilere yönelik telefonla COVID-19 Psikososyal Destek hizmeti sunmaktadır.

Psikososyal destekler, psikolog, psikolojik danışman ve sosyal çalışmacılarımızdan oluşan görevlilerimiz tarafından verilmektedir.Mesleki personel, talep olmasa bile 65 yaş üstü kişileri telefonla arayarak hem gereksinimlerini öğrenmekte hem de moral desteği sağlamaktadır.
Pkolojik destek görüşme süreleri 20-30 dakika arasında değişmekte olup ihtiyaç halinde vatandaşlarımızın periyodik aralıklarla takibi de yapılmaktadır.
Psikososyal destek hizmetleri kapsamında, vatandaşlarımıza koronavirüs, COVID-19 hastalığı, hastalıktan korunma yolları, korunmak amacıyla belirlenen 14 kural ile ilgili bilgilendirilme de sağlanmaktadır. Ailevi, psikososyal veya ekonomik sorun analizleri yapılarak, ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık hizmetleri uygulanmakta ve uygun hizmetlere erişimleri sağlanmaktadır. Ayrıca aile iletişimini güçlendirici ve çocuk gelişimini destekleyen etkinlikler konularında rehberlik hizmeti de verilerek, vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunlar ile baş etme becerilerinin geliştirilmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirilmektedir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol