Vatandaşın isyanı sosyal medyayı salladı

Vatandaşlar sosyal medya üzerinden Kırklareli Belediye Başkanının açıklamalarını eleştirdi
Kırklareli’nin su sorununun çözümünde bir arpa boyu yol alamayan Kırklareli Belediye Başkanlığı’na vatandaşlardan özellikle sosyal medya üzerinden yoğun eleştiriler yağıyor. Kırklareli belediye Başkanının son yaptığı açıklamaları eleştiren vatandaşlar; “Kısıtlı imkanlar var deniliyor. Festivallere para var da, su sorunu neden çözülemiyor.” “1 kış geçirmeden bozulan paket taşlı yollara harcananparayla su sorunu çözülürdü” yorumlarını yapıyorlar
Kırklareli’nin su problemi ile ilgili kısa bir süre önce bir sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kırklareli belediye Başkanı’na, vatandaşlardan tepkiler yağıyor.
Bilindiği gibi özellikle son haftalarda evlerde bulunan çeşmelerden akan suların rengi, kokusu ve tadı hissedilir derecede değişti. Kötü bir görünüme ve sağlıksız bir yapıya sahip olan sularımızın bu durumu yıllardır Kırklareli’nin çözemediği sorunların başında geliyor. Kanunen bu problemi çözmekle mükellef olan Kırklareli Belediye Başkanlığı ise hala bir arpa boyu yol alabilmiş değil. Sosyal medya üzerinden son yapılan açıklamalar ise vatandaşları çileden çıkarmaya yetti.
Kırklareli Belediye Başkanı yaptığı açıklamalarda; “Kırklareli barajı ekonomik olarak ömrünü tamamlamış olan bir baraj. 3.5 yıldır suyumuzu Armağan barajından almak için uğraşıyorum. 24.200 m.lik İsale hattını oluşturup suyu bizim arıtma tesisimize getirme görevi DSİ'nin yani devletin görevi ama bir türlü yapılmadı. İlave boru koyarak suyumuzu daha temiz olan üst saçaktan almak için aylardır uğraşıyoruz. Ancak baraj DSİ'ye ait olduğu için bürokrasiyi aşmakta zorlanıyoruz. Çamurlu görünümlü akan su aslında barajın dibinde biriken mangan. Elimde keşke sihirli bir değnek olsa da hemen çözebilsem. Ama niçin bürokratik engeller yaşadığımızın sorgulanması gerekir” dedi.
“Halk hizmet bekliyor”
Bu açıklamanın altına gelen yorumlar ise son derece çarpıcı. İşte isim vermeden yayınladığımız o yorumlardan bazıları;
- “Kısıtlı imkanlardan bahsediyor sayın başkan... Festivallere para saçarken veya heykel,havuz ve saçma sapan yol ve kaldırım düzenlemeleri yaparken imkanlar kısıtlı olmuyor da konu hakiki hizmete gelince bilhassa da sağlığa gelince mi imkanlar kısıtlaşıyor...
Sayın başkana birileri söylesin, siyaseti ve politikayı rakiplerine karşı yapsın halkına değil...
Halk hizmet bekliyor...”
- “Geçen sene bu aylarda Sayın Başkan Avrupa'dan uzmanlar getirildiği ve bu problemin çözülmeye çalışıldığı beyanında bulunmuştu. Jeneratör meselesi de geçen sene bu aylarda tamamlanacaktı öyle bir çalışmadan bahsediyordu ama gel gör ki taahhüt edilen hiçbir şey Kırklareli için gerçekleşmiyor. Yine DSİ'ye suç atmıştı ve debi probleminden bahsetmişti ama Kırklareli'de yapılan çalışmalara bakıldığında insan sağlığı en son sıralarda yer alıyor. Sayın Başkan açıklamanız çözümü değil çözümsüzlüğü işaret ediyor... Ve sizin makamınız şikayet makamı değil, şikayetlere çözüm makamıdır... Yönetici olmak şikayetlere şikayetle karşılık vermeyi değil çözüm üretmeyi gerektirir.”
- “1 kış geçirmeden bozulan paket taşlı yollara harcanan parayla sanırım su sorunu çözülürdü. Yıl olmuş 2017 çeşmelerden çamur akıyor. İlerleyin biraz başkan. Hala 90’larda yaşıyorsunuz.”
“Kırklareli halkı bunu hak etmiyor”
- “Arıtma tesisi yenilendiğinde de aynı şeyleri duymuştuk. Şimdi yine aynı. Madem 24 km’lik hattın yapımı vardı niye o zaman arıtma tesisine o kadar para harcandı ve o paralar nereye gitti ki hala çamur akıyor sulardan. Kimseye laf söylemeyin başkanım, konu insan sağlığı.”
-“ Su şirketlerini zengin ettiniz damacanalarla duşa giriyoruz. Kırklareli halkı bunları hak etmiyor. Yakında yağmur sularını toplar hale geleceğiz.”
- “Başkan senin makamın şikayet makamı değil. Çözüm üretme makamıdır. Olayı başka yöne çekmeden işi siyasete dökmeden işini yap. Eğer yapamayacaksan bırak yapabilecekler gelsin.”
“Biz çözüme varız, ya siz?”
- “En iyi yaptığınız iş sadece hükümeti suçlamak. Birazda özeleştiri yapsanız. Geçen yılda çözüm buluyordunuz. Sürekli kaldırım park heykel. Mutlu insanlar kentimi. Bu sorgulanır. dört bir yanı barajla kaplı Kırklareli’mizde en pahalı suyu biz içiyoruz. Çamur akıyor. Allah aşkına açıklamanızı da kimseyi suçlamadan yapın. Evet bizim hatamız deyin bir kerede.”
-“Sayın başkanım madem siyasi engeller var diyorsunuz peki o seçilen vekiller ne işe yarıyor yapmayın sayın başkan gerçekçi olalım. Gerçekten böyle bir sorun varsa söylersiniz. Bizler Kırklareli olarak sorunu çözmek için sizin önceliğinizde devletin kapısını çalmaya varız ya siz var mısınız biz çözüm istiyoruz.”
Daha bunun gibi yüzlerce yorumun yer aldığı sosyal medya hesabındaki açıklamaların ardından Kırklareli belediye Başkanı dün de bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan, kentin gelecek 25 yıllık içme suyu sorununu ortadan kaldırabilmek için Armağan Barajı’ndan su alınımı ve yeni bir tesisin yapılması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Biraz daha büyütün olayı Kıyıköy cennet yeri ama iktidar belediyesi neden hizmet yok? Hadi onun içinde olayı bu kadar büyütün.

  2. Kırklareli belediye başkanı suçu -her zamnki kolaycılıkla- devletin organlarına atmış. Bunu da siyasi sebeplere bağlamış. Fazla kolaycılık. "Acaba öyle mi?" diyerek kendi kemik seçmenini koruyarak diğerlerinin de kulağına su kaçırmak istemiş ama iş sadece su sorunu değil Kırklareli'deki genel belediyecilikle de alakalı. Neyimiz doğru gidiyor ki demekten vatandaşın kendisini alamaması normal değil mi ? İstasyonun şafşatasına bakarak kenar mahallelerdekilerin sorunlarını anlamak mümkün olur mu ? Çiçek böcek festival...Al sana belediyecilik. Buraya kadar indi bu iş ? Sayın başkan hemen dibimizdeki Edirne belediyesine de bir baksın. O da bir CHP belediyesi. Üstelik kendisi gibi vekilliği bırakıp belediye başkanı yapıldı. Belediyecilikte aynı kulvardan aynı "başla düdüğü" ile yola koyuldular. O da çiçek böcek estival işlerine düşkün. Ama diğer işlere de eğiliyor. Bunu yaparken -defalarca televizyonlarda da gördük- devlet organlarıyla da iyi ilişkiler kuruyor. Hatta bu sebeple sizin "saray" dediğiniz yere ilk giden CHPlilerdendir. Hatta hatırladığım ilktir. Bu sebeple partisinden tavır bile görmüştü. Fakat o hizmetlerin yerel yönetimler kadar devlet organları ile de ortaklaşa yürütüldüğünün bilinciyle hareket etti. Çünkü Edirneliler siyaset değil hizmet bekliyordu. Bu sebeple sayın Kesimoğlu da sürekli suçu devlete-hükümete havale edeceğine onlarla hizmet alanında biraz daha samimiyetle ilişkiler yürütmesi siyasi çekişmesinin kibrini bir kenara koymalı. Belediyeciliğin festivallerde kurdele kesmek Kakava ateşi yakmak kadar basit olmayacağını vekilliği bırakıp gelirken pekala tahmin ediyordu. "Yapamazsam giderim" demek de erdemdir. Ama yapamadığında bir başka bahane ortaya sürüp sürmeyeceğine nedense güven duyamıyoruz. Kaldı ki Kırklarelinin su sorunu sadece tartışma konularından bir tanesi olabilir. Samimi hislerimi söylemek gerekirse oy verme alışkanlıklarımız sebebiyle ana muhalefetin belediyeciliğine mecbursak bari şu Kaynarca'nın çalışkan başkanı Serdar beyi aday göstersinler de Kırklareli hizmetin kralını görsün. O da aynı partiden fakat sorun çözücülüğü vizyonu ile herkesin saygısını uyandırıyor. Gerisi boş.