Vatandaş Zeytin Dalı Harekatı için seferber oldu

Kırklar Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, 10’uncu gününe girerken vatandaş, Mehmetçik için seferber oldu. Yiğitlerinin operasyondan görevini başarmış ve sağ salim dönmesi için dua eden analar, gelinler ve kardeşler bir yandan Mehmetçik için yemek hazırlıyor, kan bağışında bulunuyor, bir yandan da soğuk geceler için atkı, bere örüyor. Türkiye’nin dört bir yanında Mehmetçik için yapılanlar hem gururlandırıyor hem de göz dolduruyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 20 Ocak Cumartesi günü Suriye’nin kuzeyinde kalan Afrin kentindeki terörist gruplara yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 10’uncu gününde devam ediyor.
Genel Kurmay Başkanlığı Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik yaptığı son yazılı açıklamada en az 394 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 340 hedefin imha edildiğini açıkladı. Açıklamada 3 askerimizin şehit düştüğü 30 askerimizin ağır olmayan yaraları bulunduğunu belirtildi. Genel Kurmay Başkanlığı’nın yaptığı son açıklamada şu bilgiler verildi;
“Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır.
Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.
Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.
Harekâtın başından itibaren Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 340 hedef imha edilmiştir.
Harekât, icra edilen Hava harekâtı ile koordineli olarak Kara Ateş Destek vasıtaları ile de desteklenmektedir.
Hava Kuvvetleri, taarruz helikopterleri ve Kara Ateş Destek unsurlarının desteği ile sürdürülmekte olan kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.
Harekât kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 394 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.
Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 30 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen 13 Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuş, 24 Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralanmıştır. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.”
Reis bizi Afrin’e götür
Afrin’e yönelik operasyon devam ederken AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Kongresi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gençler, “Reis bizi Afrin’e götür” diye slogan atarken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurmay’ın şu an için böyle bir desteğe ihtiyacı bulunmadığını ancak olması durumunda birlikte Afrin’e gitmeye hazır olduklarının mesajını verdi.
Erdoğan, “Kardeşlerim, şu anda salonun dışında, salonun içinin üç katı kardeşimizin olduğunu biliyor musunuz? Dışarıda miting var, mitingi yaptık, şimdi de kongreyi yapıyoruz, nasıl, iyi mi? Elhamdülillah, Rabbim bugünleri de bizlere gösterdi. Fakat Mart-2019 daha iyi olacak. Hele hele bu Afrin operasyon var ya, işte bak millet aynen 15 Temmuz gibi şimdi de Afrin’e yürüyor, Afrin’e yürüyor. İşte gittim gördüm, askerimizi gördüm, subaylarımızı gördüm, generallerimizi gördüm, Allah’ıma hamd ettim. Evvel Allah… Bu sabah itibariyle 394 terörist etkisiz hale geldi. Ve 20 şehidimiz var, ÖSO ve Mehmetçik olmak üzere. Eyvallah, “…” Rabbimiz ne buyuruyor: Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak bilemezsiniz buyuruyor.
Değerli kardeşlerim; işte bu müjdeye ulaşırcasına, bu müjdeye kavuşurcasına benim Mehmetim, Mehmetçiğim Afrin’e yürüyor, İdlib’e yürüyecek Allah’ın izniyle. Ve kardeşlerim, sınırlarımızı taciz eden, bu vatana ihanet edenler bedelini ödeyecekler. PKK’sı, PYD’si, YPG’si, DEAŞ’ı, hepsi bunu ödeyecek, FETÖ’sü, hepsi bunu ödeyecek ve onun için de bu mücadele kararlı bir mücadele.
Fırat Kalkanı Harekâtında ilk örneğini verdik. Fırat Kalkanı Harekâtından sonra elhamdülillah bu Afrin mücadelesinde de kararlı bir şekilde şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Hükümetimizle el-ele, omuz-omuza bu mücadeleyi yürütüyoruz. Unutmayın, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diye konuştu.
Kadınlar atkı bere örüyor, yemek yapıyor
Öte yandan özellikle kadınlar Mehmetçik için elinden gelen tüm desteği sunmaya çalışıyor. Kilisli kadınlar, Afrin’de operasyonda olan askerlerimize hazırladıkları yemekleri gönderirken, Sivas'ta el işi kursuna giden kadınlar, Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’ndaki  askerlerimiz için; atkı, bere örüyor, ayrıca şehit çocukları için de bebek elbisesi dikiyor. Sivaslı kadınların yanı sıra Mersinli kadınlar da ördükleri atkı, bere ve boyunlukları en kısa sürede askerlere göndermenin telaşını yaşıyor.
Kan bağışında bulunuyorlar
Kars İl Sağlık Müdürlüğü personeli de, Zeytin Dalı Harekatı’na destek olabilmek için Kızılay'a kan bağışında bulundu.
Kars İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Tüm vatandaşlarımızla birlikte Müdürlüğümüze bağlı tüm sağlık personelini de Mehmetçiğimize kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Ordumuza Zeytin Dalı Harekatı'nda başarılar diler, terör hareketinin son bulması, tüm insanlığın muhtaç olduğu barış, sağduyu ve huzur ortamının özellikle bölgemizde tesisi için kahraman ordumuza görevinde başarılar dileriz. Bu vatan için şehit ve gazi olanlara minnet ve şükranlarımızı sunarız. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun” denildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bunları biliyoruz bize Kırklareli nde ki olaylardan yaşanan gelişmeleri bildir

  2. Vatandaş Yılanlıoğlu 01 Şubat 2018 Perşembe 14:51:47

    Bunları biliyorsun ama pek ilgisizsin demek. Kırklareli ile ilgili haberler var sayfalarda. Onları okuyabilirsin pekala. Bu haberlerin olması neden seni rahatsız ediyor. İlgilendiğin sayfayı oku o halde...Adminin neyi yazıp yazmayacağından sana ne ?