Vatan size minnettar

TBMM tarafından , Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi ünvanının verilişinin 96. Yıldönümü Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda gerçekleşen tören ile kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda daha sonra çelenk töreni gerçekleşti.

Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda Gaziler Günü kutlaması kırmızı karanfillerle kutlandı. Törende konuşan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, “Aziz milletimizin Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi ‘Gaziler Günü’ olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir” sözlerini dile getirdi.
“Hatırlanmalılar…”
Gazilerin büyük bir saygıyı hak ettiğini ifade eden Vali Çiftçi, “Yüce milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve bağımsız yaşamasını sağlamıştır. Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla; canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakârlıkların, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması milli bir sorumluluk olarak görülmelidir” dedi.
 “Bugünün güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde kahraman şehitler ve gaziler vardır”
Gazi ve şehitlerin önemli yere sahip olduğunu ifade eden Vali Çiftçi, “Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bugünün güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde kahraman şehitler ve gaziler vardır. Dünle bugün arasında kurulabilecek kopmaz maddi ve manevi bağın, geleceğe vereceği güç, ancak şehit ve gazilerimizin kıymetinin bilinmesiyle sağlanabilecektir” şeklinde konuştu.
“Vatan sizlere minnettardır”
15 Temmuz’a değinen Vali Çiftçi, “Aziz milletimiz, 15 Temmuz da olduğu gibi kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Bizler, ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz. Gaziler Gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete göç etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan tüm kahraman gazilerimize uzun ömürler diliyor, saygılar sunuyorum. Vatan sizlere minnettardır” sözlerini dile getirdi.
“Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir”
Tüm Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erol Özsevimli yaptığı konuşmada şehit ve gazilerin önemine değinerek, “Ey gazilerimiz, sizler en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimiz’in teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Ülkemizin bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki, Türk halkının azmi her türlü zorluğu yenmeye ve Türk halkını sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğruna akan kanların hesabının sorulacağına kesin suretle eminiz. Al rengini şehit kanından alan rengi, son dönemde toprağa düşen şehitlerimizin kanlarıyla daha da katmerlenmiştir. Anadolu üzerine tutunmayı bilemeyen muktedir olamayan milletlere hiçbir zaman vatan olmamıştır. Türk milleti ise bin seneyi aşkın bir zamandır Anadolu’ya kendisine ebedi vatan yapmıştır” sözlerini dile getirdi.
Vali Çiftçi, kırmızı karanfil dağıttı
Törenin ardından gazileri tek tek kutlayan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, kırmızı karanfil dağıtarak Gaziler Günü’nü yeniden tebrik etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol