Vatan Partisi’nden Önadım’a ziyaret

Vatan Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Gürbüz, Kırklarelili partililer ile birlikte dün gazetemizi ziyaret etti. Gürbüz partisinin ‘Üretim Devrimi Programı’na dikkat çekerek; “Bizler ülkemizin bu süreçten ancak üreterek çıkabileceğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu…

Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanlığı dün gazetemizi ziyaret etti. Parti Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Gürbüz’ün de katılım gösterdiği ziyarette ülkenin siyasi gündemi değerlendirildi. Gürbüz açıklamalarında “Köylümüzün üretmesi gerekiyor” diyerek, partisinin Genel Başkanı Doğu Perinçek önderliğinde oluşturulan “Üretim Devrimi Programı”nın detaylarını paylaştı. Ziyarete ayrıca; Vatan Partisi İl Başkanı Erdal Demirkan, Parti İl Sekreteri Halil Göçen ve İl Saymanı Naci Kökçü de iştirak etti. Türkiye’nin üretim konusunda ciddi sorunları olduğunu ifade eden Gürbüz “Bugün Türkiye’nin ekonomisinin bu durumda olmasının temel nedeni üretmememizdir. O yüzden Vatan Partisi olarak bu durumun çözümüne katkı sunması adına “Üretim Devrimi Programı” oluşturuldu. Programın amacı; Devletin üretimi teşvik etmesi, üreticiye destek olması, üreticinin bir nevi baş tacı yapılmasını içeriyor. Bizler ülkemizin bu süreçten ancak üreterek çıkabileceğine inanıyoruz” dedi. İl Başkanı Erdal Demirkan ise yaptığı açıklamada Kırklareli İl Başkanlığı olarak köy ziyaretlerine başladıklarını, partili olarak Kırklareli’nde ziyaret edilmedik tek köy bırakmayacaklarını söyledi. Demirkan; “Örneğin dün akşam (geçtiğimiz gün) Kofçaz köylerimizi ziyaret ettik. Ve orada aldığımız geri dönüş bizlere ülkemizin ekonomik anlamda büyük sıkıntı içerisinde olduğunu bir kez daha gösterdi.

Çiftçimizin hali gerçekten çok kötü. Çiftçimiz üretmek istiyor ama girdilerdeki artış sebebiyle üretemiyor. Dolayısıyla partimizin “Üretim Devrimi Programı” burada büyük önem kazanıyor. Amacımız çiftçimizi yeniden üretir hale getirmek” şeklinde konuştu.
Önadım Gazetesi tesislerinde gerçekleşen ziyarette, bir süre daha istişarelerde bulunan partililer daha sonra iyi dilek temennileri ile gazetemizden ayrıldılar.
“Üretim Devrimi Programı”
Vatan Partisi Üretim Devrim Programı’nın bazı önemli amaçları şu maddeleri kapsıyor;
- Türkiye’de üretilen veya yeterince üretilebilecek mallar dışarıdan alınmayacak
- Sebze, meyve, süt, tekstil, ayakkabı vb ülke içinde üretilen ürünlerin alımında dışalımı kısıtlayan uygulamalara gidilecektir.
- Çiftçiye, besiciye ve balıkçıya mazot, gübre, tarım ilacı, tarım aleti, sağlıklı tohum ve damızlık gibi tarımsal ürün girdilerinin ucuz sağlanması için gerekenler planlanacak ve uygulanacaktır. Vatan Partisi ucuz mazot için İran Hükümetiyle anlayış birliğine varmıştır.
- Üretim yapan her çiftçinin faizsiz ya da düşük faizli krediye ulaşması için tarım kredilerine ayrılan kaynaklar yeterli kılınacaktır.
- Tarım üreticisinin emeğinin değer fiyat bulması ve tüketicinin uygun fiyatlarla besine ulaşması için kamu eliyle ve kooperatifler aracılığıyla etkin ve iyi işleyen bir pazarlama sistemi örgütlenecektir.
- Yoksul ve orta halli köylüler, tefeci ve banka borçlarından kurtarılacak ve ipotekler kaldırılacaktır.
- Köy kanunu kapsamında olan tarım ve köy arazilerinin kadastro işlemleri hızla bitirilerek, köy senetleriyle yapılan satışlar tapuya tescil edilecektir.
- Yabancıya toprak satışını serbest bırakan kanun kaldırılacaktır.
- Trakya’nın can damarı olan Ergene Nehri’nde canlı yaşamamaktadır. Öncelikle kirliliği durdurmak gerekmektedir.
Sonrasında temizleme ve tarla sulamaya başlanabilmesi için arıtma tesislerinin kurulması planlanacaktır.
(F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. MAŞALLAH HER BİRİ BİRBİRİNDEN HAYAT DOLU BAKIŞLARLA POZ VERMİŞ... LA VITA E BELLA!