Vatan Partisi’nde Bayrak Değişimi

Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanlığı, olağan üstü kurultayını 16 Aralık Cumartesi günü saat 13:00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Vatan Partisi’nin genel merkezinin görevlendirdiği Erdal Demirkıran, tek aday girdiği kurultay sonucunda il başkanlığı görevine seçildi.

Vatan Parti Kırklareli’nde kurultay heyecanı yaşadı. Genel merkezin görevlendirdiği Başkan Erdal Demirkıran için 45 gün içinde yapılması gereken olağan üstü kurultay, 16 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirildi. Vatan Partisi’nin Kırklareli Olağan Üstü Kurultay’ında Divan Başkanlığını Lüleburgaz İlçe Başkanı Selda Kılıç, Divan Kurulu üyeliklerini Babaeski İlçe Başkanı Zeki Metin ve parti üyesi Ülkü Etiz yaptı.
İstiklal Marşının hep bir ağızdan partililer tarafından okunmasından sonra görevi devreden İl Başkanı Halil Göçen ve İl Başkanlığına genel merkezce atanan ve tek aday girdiği seçim sonrası yeni İl Başkanı olan Erdal Demirkıran konuşmalarını gerçekleştirdi.
Vatan Partisi’nin seçimle görevini teslim eden İl Başkanı Halil Göçen, yaptığı konuşmada; ‘’İlçe başkanlarımız partimizin gözü pek fedaileri olağan üstü kurultayımıza hoş geldiniz.
Neden olağan üstü çünkü ülkemiz olağan üstü süreçten geçiyor, il yönetimimizi de olağan üstü koşullara göre oluşturma ihtiyacı doğdu.
Değerli arkadaşlar DSP den belediye başkan adaylığı olmuş il başkanlığı yapmış arkadaşımız sayın Göksel Ölmez partimize katıldı, kendisine huzurunuzda tekrar hoş geldin diyorum. Arkadaşımızın aramıza katılmasını önemsiyoruz, partimiz için bir kazançtır.
‘’Yüreğimizi bu davaya adamışız’’
Arkadaşlar bizler şöhret unvan kariyer peşinde değiliz, Partimizin neferi olarak bu davaya inanmış, servetimizi değil yüreğimizi bu davaya adamışız. Değerli ilçe başkanlarım ve kıymeti mücadele arkadaşlarım 24 Mayıs 2016 yılında yapılan il kurultayında sizlerin oylarınızla göreve gelmiş ve bu güne kadar görevimizi yapmaya çalıştık. Koşulların sınırlı olması, planladığımız örgütlenme hedefimize ulaşamadık. Bunu da bir öz eleştiri olarak kabul edin. Arkadaşlar yaklaşık 20 ay, bu süre içerisinde bizlere çalışmalarımızda destek veren; ilçe başkanlarıma, yönetim kurulu arkadaşlarıma huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum.
‘’Devrimi sizler yapacaksınız’’
Arkadaşlar izin verirseniz, geleceğimizin umudu göz bebeğimiz gençlerimize seslenmek istiyorum. Sevgili Gençler, devrimi sizler yapacaksınız. Çünkü arkanızda dövüşe dövüşe vuruşa vuruşa çelikleşmiş disiplinli bir VATAN Partisi var. Gençlerimize güveniyoruz,Gençlerimize verdiğimi emek analarının ak sütü gibi helal olsun.
Sayın divan, değerli yol arkadaşlarım kurultayımız memleketimize, partimize hayırlı olmasını diler, yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Sizleri devrimci inanç ve duygularımla selamlıyorum’’ ifadelerini kullandı.
‘’Hep beraber Vatan Partimizi Kırklareli’nde 1 numara yapmalıyız’’
Vatan Partisinde Kırklareli İl Başkanlığı görevine seçilen Erdal Demirkıran; ‘’Değerli arkadaşlar, bugün olağan üstü kurultayımızın adını çok yakında kaybettiğimiz İsmail Sayan abimizin adıyla anmak istiyorum. İsmail Sayan Kurultayına hoş geldiniz.
Onu 2000’li yıllarda tanıdım. Çok önemli ve değerli bir köylü önderiydi. Ama ona ve sizlere söz veriyoruz. İsmail Abiyi unutmayacağız, unutturmayacağız.
Değerli konuklar, değerli Vatan Partililer bugün Genel Başkanımız Doğu Perinçek aramızda yok, çünkü bugün MYK toplantısı olduğu için kurultaya katılamadı. Tüm konuklara sevgi ve selamlarını iletti. Tüm partili arkadaşlara sevgi ve selamlarını iletti.
Önerisi olarak çok çalışmamızı söyledi. Kurultayımızın önce partimize ve Kırklareli Halkına hayırlı olması temennisinde bulunarak; bende bu duygu ve düşünceyle kurultayımızın başarılı geçmesini diliyorum. Bugüne kadar görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugünden sonra görev alacağımız arkadaşlarla beraber nasıl çalışmalar yapacağımızı siz değerli arkadaşlarımızın takdirlerine sunacağız. Sizlerden görev istiyoruz. Bizleri denetlemenizi, öneriler sunmanızı, hep beraber Vatan Partimizi Kırklareli’nde 1 numara yapmalıyız.
‘’Bizim parti programımız savunulmaya başlandı’’
Değerli arkadaşlar, Vatan Partisi 50 yıllık deneyimiyle ve önemli kadrolarıyla, ülkeyi en iyi yönetebilecek tek partidir. Bunu son 1 yılda bütün Türkiye gördü. 250 bin oy alan partinin doğru programı olduğu için; iktidarı da, ana muhalefeti de, yavru muhalefeti de bizim parti programımızı savunmaya başlamışlardır.
‘’Atatürk’ün devrimlerini savunan tek partiyiz’’
Nedir bizim parti programımız? Elbette 6 oktur. Birileri zamanı geçmiştir, anne annemizin çeyiz sandığıdır, geçerliliği kalmamış dese de, hayat bir kez bizi doğrulamış, onlara da yanıldıklarını ve kaybettiklerini göstermiştir.
Mustafa Kemal Atatürk, öyle bir program yazmış ki; partilileri anne annelerinin çeyizleri olarak görse de, yazılan programın ülkemizi kurtaracak tek program olduğunu Çinliler, Kübalılar, Venezüellalılar, tüm mazlum ülkeler kabul etmiş ve uygulamışlar başarı ortada. Bizimkiler modası geçmiş diyorlar.
Çıkış yolu bulamayınca iktidar bile üretim ekonomisine dönmeyi, Atatürk’e sahip çıkmaya başlarken, Atatürk’ün partisi 1934 yılına Cumhuriyetin cinneti diyor. Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmıyor. Evet iddia ediyoruz; Atatürk’ün devrimlerini savunan tek partiyiz.Halkımız da bu durumu görmeye başlamıştır’’ dedi.
Göreve genel merkezin atamasıyla gelen ve tek aday girdiği seçimde başkan olan Erdal Demirkıran’ın yönetim kurulu listesinde; 1-Halil Göçen, 2-Göksel Ölmez, 3-Naci Kökçü, 4-Sedat Fıstıkçı, 5-Gülhan Galip, 6-Sami Çakmak, 7-Atike Atalay, 8-Hüseyin Baskın, 9-Erdal Dönmez yer alıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol