Vali Yaman Spor Tesisleri büyük maçlara ev sahipliği yapıyor

Kırklareli'nde mücadele eden amatör spor kulüplerine ev sahipliği yapan Vali Mustafa Yaman Spor Tesisleri'nde, oynanan mücadeleler dikkat çekmeye devam ediyor. Genç futbolcuların hallerinden oldukça memnun olduğu gözlenirken, yeni arkadaşlıklar ve dostlukların temellerinin atıldığı tesis her geçen gün biraz daha ön plana çıkıyor.

Vali Mustafa Yaman Spor Tesisleri'nde oynanan maçlarla birlikte, Kırklareli halkı hafta sonunu futbol keyfi ile geçirdi. Cumartesi ve Pazar günü oynanan maçlarda, kıran kırana mücadeleler nefesleri kesti. İlk olarak 17 Mart Cumartesi günü saat 14:00’da oynanan U16 Kırklarelispor U16 Sancaktepe Belediyespor mücadelesinde 2-2 skor ile kazana dostluk. Futbolcu yakınlarının büyük ilgi gösterdiği karşılaşmada, heyecan bir an olsun eksik olmadı. Yeşil sahalarda çocuklarını yalnız bırakmayan aileler çocuklarının kötü alışkanlıklardan kurtulma sebebi spor olduğunu dile getirdi. Aileler “Spor yapan çocukların hiçbiri, kötü alışkanlıklarla haşır neşir olmazlar. Bu da onların hayatlarının daha düzgün ve rayında gitmesine olanak sağlar. Ailelerin çocuklarına bu konuda destek olması gerekiyor. Onların daha iyi birer sporcu olabilmesi, yeni çevreler edinebilmesi ve birer yıldıza dönüşebilmesi adına ailelerin desteği çok önemli. Bizler çocuklarımıza buraya gelerek destek olmaya, onun yalnız olmadığını hissettirmeye çalışıyoruz. Bu çok ama çok önemli bir konu. Tüm aileler buna dikkat ederlerse, çocukları daha sağlıklı ve başarılı bir birey olarak, kendi sevdiği işi yapar” dediler.
Hamitabatspor sahadan çekildi
18 Mart Pazar günü Eriklerspor Hamitabatspor ‘u konuk etti. Mücadele öncesi Hamitabatspor’dan 9 kişi hazırlandığını gözlemlerken mücadele başladı. Mücadelenin başlaması ile birlikte 15. dakikadan sonra Hamitabatspor’dan birkaç futbolcunun sakatlanması ile mücadeleyi 3-0 hükmen Eriklerspor kazandı.
Kırklareli Sanayispor 1 – 1 Üsküpspor
Kırkalreli Vali Mustafa Yaman Spor Tesislerinde 18 Mart Pazar günü saat 15:00’da Kırklareli Sanayispor Üsküpspor ile bir araya geldi. Kıran kırana geçen mücadelede 1-1’lik skor ile bitti.
Maçın ardından açıklama yapan antrenörler, bu işin en önemli sırrının dostluk olduğunu vurgulayarak;"Sosyal çevrelerinin genişleten, profesyonel arenada ne yapması gerektiğini öğrenen genç futbolcularımız, yeni yeni dostluklar ediniyorlar. Bu da onların hayatlarını olumlu yönde etkiliyor. Sadece kıyasıya mücadele etseler de saha dışında dostluklarını asla zedelemiyorlar" diyerek durumu özetlediler.
Karakoçspor’dan müthiş geri dönüş
18 Mart Pazar günü saat 17:00’da Karakoçspor Eskitaşlıspor’u konuk etti. İlk yarıda Eskitaşlıspor rakibini 5-0 mağlup etti. Fakat ikinci yarı mücadeleye iyi başlayan Karakoçspor rakibi olan Eskitaşlıspor’u 7-5 mağlup etti.
“İyi yerlere gelmek istiyoruz"
Karakoçspor’dan iyi mücadele veren yıldız futbolcu iyi yerlere gelmek istediklerini dile getirdi. “Yaklaşık 2 yıldır Karakoçspor da top koşturuyorum. Başkanımız, antrenörlerimiz bizlerle çok yakından ilgileniyorlar. Birçok ağabeyimiz, daha büyük kulüplere transfer olarak, kariyerlerinde önemli adımlar attılar. Bizlerin de hedefi Türk futboluna başarılı birer sporcu olarak dâhil olmayı başarmak.
İnşallah kulübümüzle, buradaki arkadaşlarımızla ve ailelerimizin desteği ile birlikte bunu başaracağız. Ben hem şahsım hem de kulübümüz adına başkanımıza, yönetimimize ve antrenörlerimize bizleri bu günlere getirdikleri için teşekkür ediyorum” dediler. Öte yandan Vali Yaman Spor Tesislerinde maç saatlerinde sağlık ekiplerine ait Ambulansların da olması herkes tarafından olumlu karşılandı. Öncesine kadar maçta oluşan ciddi sakatlıklara anında müdahale edilememesi büyük sorun teşkil ediyordu. Artık her maç saati esnasında bir sağlık aracının orada hazır da bulunması futbolcular açısından çok önemli bir gelişme olarak karşılanıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol