Vali Osman Bilgin'den anlamlı mesajlar

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, "12-18 Mayıs Hemşireler Haftası" ve 13 Mayıs Türk Dil Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayınladı. 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ilk olarak yayınladığı Hemşireler Haftası mesajında sağlık alanında hemşirelerin çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek, "Sağlık ekibinin en önemli unsurlarından biri olarak tedavi ve bakımın uygulanmasında anahtar rol oynayan bir meslek grubu olan hemşirelik, insana sevgi, ilgi, hoşgörü ve sabırla sağlık hizmetleri sunan, günümüzde sağlık hizmetleri alanında büyük sorumluluklar üstlenen bir meslek olma özelliği göstermektedir. Ülkemizin sağlık hizmetlerinin sunumunda üstlendikleri görev ve sorumluluk anlayışıyla "önce insan" diyerek kutsal bir mesleği ifa eden hemşirelerimiz; aldıkları eğitim ve görev anlayışıyla sağlık sorunları olan vatandaşlarımıza umut ve yaşama sevinci kazandırabilmek için ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat ve ilgiyi göstererek gece gündüz demeden çalışmaktadırlar. Bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve hastalık halinde iyileştirme hizmeti vererek, yurdumuzun her tarafında büyük bir fedakârlıkla görev yapmaktadırlar. Bilindiği üzere Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan Kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgınından, ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için mücadele edilmektedir. Bu mücadelede hemşirelerimize büyük görevler düşmektedir. Hiç şüphe yok ki, hemşirelerimiz bu sorumluluğun bilinci ile görevlerini en iyi şekilde layıkıyla yerine getirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaktadırlar. Ülkemizde yaşadığımız bu zor günlerde; sağlığımız için büyük emekler veren tüm hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde fedakârca görev yapan hemşirelerimizin "12-18 Mayıs Hemşireler Haftası" nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim." dedi.
Vali Bilgin 13 Mayıs Türk Dil Bayramı mesajında ise şu ifadelere yer verdi: "Türk Dili, ortak bir vatan, ortak bir tarih ve milletimizi millet yapan kültürümüzü gelecek nesillere aktarabilecek en önemli unsurdur. Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin 13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in Fermanıyla Anadolu’da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 743. yıldönümünü idrak ediyoruz. Milli değerlerimizin korunmasında, nesilden nesle aktarılmasında en etkili araçlardan biri olan Türkçemiz, hiç kuşkusuz en önemli kültürel mirasımızdır. Günümüzde Türkçe’nin eğitim ve öğretimini belirleyecek bütün kurumlar ve her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, dilimizin yabancı sözcüklerden arınması ve kullanılmaması hususunda büyük bir dikkat ve sorumluluk içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Yabancı kelimelerle istila halinde olan dilimizi korumak her bir vatandaşın asli görevi olmalıdır. Dilimize, örfümüze, geleneğimize, Türkçemize sahip çıkmak vatan davasına sahip çıkmaktır. Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramı kutluyor, güzel Türkçemizin gelişmesine ve doğru kullanımına katkısı olan bütün kişi ve kuruluşlara teşekkürlerimi iletiyor, dilimizin, devletimiz ve milletimizle birlikte ilelebet baki kalmasını temenni ediyorum."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol