Vali Osman Bilgin konu ile alakalı soruşturma başlatıldığını bildirdi

Demirköy İlçesine bağlı Balaban köyü mevkiinde, İl Özel İdare'ye ait bir vidanjör kanalizasyon atıklarını Mutlu deresi boşaltırken görüntülendi. Görüntüler sosyal medyada olay yaratan görüntülerden sonra Kırklareli Valisi Osman Bilgin jet hızıyla olaya el attı. Konunun takipçisi olduklarının altını çizen Vali Bilgin, olayın sorumlusu Z.İ’nin açığa alındığını ve hakkında soruşturma başlattıklarını ifade etti.

Balaban köyü mevkisinde, hayvanların sulandığı Mutlu Deresi'ne, Kırklareli İl Özel İdaresi'ne ait resmi plakalı vidanjörden kanalizasyon atıkları bırakıldı. Çevre örgütleri ve vatandaşların tepkisini çeken olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.
“Çevreye zarar vermek açıkça budur”
Dereye atık bırakan vidanjörün 8 kez atık bıraktığı iddia edilirken, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirdiği ziyarette açıklamalarda bulundu.
Konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyuran Vali Bilgin, doğanın kirletilmesine müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, “Dupnisa Mağarası'na foseptik yapmamızdaki amaç, dereyi kirletmemek. Kamu görevlisi olarak böyle bir talimat vermemize rağmen gidip, ilgili kişinin foseptikten atıkları çekip, dereye akıtması açık bir suçtur. Devletin parası da israf edilmektedir. Böyle bir şey olamaz. Çevreye zarar vermek açıkça budur. İlgili kişi hakkında soruşturma başlatıldı” ifadelerini kullandı.
“Bunun açıklanacak savunulacak bir tarafı yoktur”
Bu tür konulara hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Bilgin, sosyal medya hesabından paylaşım yapan vatandaşa teşekkür etti. Sosyal medya ve basının önemli bir güç olduğunu kaydeden Vali Bilgin, “Konuyla ilgili soruşturma devam ederken ilgili kişi görevinden uzaklaştırılmıştır. Dün zaten konuyla ilgili hemen bir çalışma başlatmıştık. Söz konusu Balaban köyü il merkezinden baya uzakta, Dupnisa Mağarası'nın olduğu bölgede bir köyümüzdür. Kamu görevlisinin gidip orada vidanjörle foseptiği çekip dereye boşaltması yapılan iş, etiğe, ahlakla ne çevre duyarlılığına tamamen terstir. Resmen bir israf oluşturmuştur. Bunun açıklanacak, savunulacak bir tarafı yoktur” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol