Vali Osman Bilgin gözyaşlarıyla ilimize veda etti

Kırklareli Valiliğinden Şırnak Valiliğine atanan Vali Osman Bilgin, dün ilimize veda etti. Valilik binası önünde gerçekleşen veda töreninde Bilgin gözyaşlarına hakim olamadı. Ayrılmadan önce bir konuşma yapan Osman Bilgin; “Kırklareli’nin hem özel hem de meslek hayatımda, çok özel bir yeri olduğunu belirtmek istiyorum. Burası benim Vali olarak ilk görev yerim. Asla ve asla Kırklareli’ni unutmayacağım. Kırklarelililerin de beni unutmayacağına dair inancım tamdır. Mümkün olduğunca halkımızla iç içe olmaya çalıştık. İnsan öldüğünde değil, unutulduğunda aslında ölmüş olur. İnşallah yine Yüce Allah, gittiğimiz yerde bizlere unutulmayacak eserler yapmayı nasip eder” dedi.
Vali Osman Bilgin, protokol mensuplarıyla vedalaşma esnasında duygu dolu anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı…

18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Vali Atamaları Hakkında Karar” ile Kırklareli Valiliği görevine atanan Vali Osman Bilgin, dün eşi İlknur Bilgin ile birlikte kentimize veda etti. Bilgin, 12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Şırnak Valisi olmuştu. 
Saat 10.00’da Valilik binası önünde gerçekleşen törene, Kırklareli protokolü tam kadro katılım gösterdi. Vali Bilgin törende yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;
“Öncelikle sizlerden ayrılmanın büyük hüznünü yaşadığımı belirtmek istiyorum. Dört yıl boyunca “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” düsturuyla ilimize hizmet vermeye çalıştık. Ve bu süre içerisinde hep birlikte el ele vererek sizlerin ve halkımızın desteği ile birlikte ilimize güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Kırklareli’mizin gelişmesinde, değişmesinde, büyümesinde, kalkınmasında önemli ivmeler kazandırdığımızı düşünüyorum. Kırklareli’nin hem özel hem de meslek hayatımda, çok özel bir yeri olduğunu ayrıca belirtmek istiyorum. Burası benim Vali olarak ilk görev yerim. Asla ve asla Kırklareli’ni unutmayacağım. Kırklarelililerin de beni unutmayacağına dair inancım tamdır. Mümkün olduğunca halkımızla iç içe olmaya çalıştık. İnsan öldüğünde değil, unutulduğunda aslında ölmüş olur. İnşallah yine Yüce Allah gittiğimiz yerde bizlere unutulmayacak eserler yapmayı nasip eder. 
Şırnak iline gidiyorum. Şırnak’ta bir eviniz olduğunu belirtmek istiyorum. Şırnağın, Kırklareli’nin birbirinden hiçbir ayrımı yoktur. Şırnak huzurluysa Kırklareli huzurludur. Kırklareli huzurluysa, Şırnak huzurludur. Bu ülkenin her bir metrekaresi, ay yaldızlı al bayrağımızın dalgalandığı topraklar olarak hepimiz için namustur. Şırnak’taki hemşerilerimiz ile birlikte güzel hizmetler yapacağımıza eminim. 
Kırklareli’nde hiç kimseyle kişisel bir husumetim olmamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize hakkımı helal ediyorum. Tüm Kırklarelililer de lütfen haklarını helal etsinler. Allah sizden razı olsun.”
Bilgin yaptığı konuşmasının ardından tören mangasını selamladı. Daha sonra ise protokol mensuplarıyla tek tek vedalaşan Bilgin, duygu dolu anlar yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamayan Vali Bilgin en son bir roman vatandaşa sarılarak aracına bindi ve kentimize veda etti.
Gazetemiz olarak Vali Osman Bilgin’e verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ediyor, kendisine yeni görev yerinde başarılar diliyoruz. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hizmetleri için çok teşekkürler ediyoruz. Vali bey gerçekten de hatırşinas güzel bir adamdı. Şimdi Şırnaklılar çok şanslı ! Yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.