Vali Osman Bilgin başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi

Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında cuma günü Valilik Toplantı Salonu’nda Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı. Vali Bilgin, toplantıda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nin huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için her türlü tedbirin alındığını belirtti.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nin huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için gerçekleştirilen Seçim Güvenliği Toplantısı’nda İl Emniyet Müdür Yardımcısı Salim Alemdar tarafından 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütüklerine Dair Kanun ile Yüksek Seçim Kurulu Kararlarını içeren bilgilendirme sunumu yapıldı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve ilgili kurum müdürleri katıldılar.

çişleri Bakan Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda Kırklareli’nde seçim güvenliği konusunda hiçbir tezvirata ve manipülasyona alan bırakılmayacağını belirten Vali Osman Bilgin, “Bizim görevimiz vatandaşın hür iradesinin huzur ve güvenlik içerisinde sandığa yansımasını sağlamaktır. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nin huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için her türlü tedbir alınmıştır.” ifadelerini kullandı.
Vali Bilgin, geçen hafta Seçim
Bölge Güvenlik
Toplantısı’na da katılmıştı
Kırklareli Valisi Osman Bilgin 27 Ocak 2019 Pazar günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında İstanbul'da 9 Vali, İl Emniyet Müdürleri ve İl Jandarma Komutanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Seçim Bölge Güvenlik Toplantısına katılmıştı. Toplantıda Seçim sürecinin her noktasının dikkat gerektirdiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İnsanların ifade ve propaganda hürriyetini, oy verme hakkını tam olarak kullanabildiği kampanya, oy verme ve oy sayımı güvenliğinin temin edildiği bir seçim ortamını temin etmek, odaklandığımız en temel meseledir. Bu seçimde bakanlık olarak koordinasyon ve iletişime apayrı bir önem verdik. Bu amaçla bakanlık merkezimizde bir bakan yardımcımızın başkanlığında Seçim Koordinasyon Komisyonu oluşturduk ve hemen 2 toplantı gerçekleştirdik. 81 ildeki GAMER birimlerimizde bir vali yardımcısı başkanlığında seçim koordinasyon merkezleri oluşturduk. Hali hazırda buralardan da merkezdeki komisyonumuza karşılıklı bilgi akışı sağlanmaya başlamıştır.
Bunun yanı sıra emniyet ve jandarma birimlerimizde merkez ve illerde olmak üzere yine seçim koordinasyon merkezleri oluşturduk. Buralarda toplam 6 bin 939 personelimize eğitim verdik ve görevlendirdik." ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. başını dik tut ki insansın 08 Şubat 2019 Cuma 17:43:50

    Tercihinin güvencesini yabanellere terkedenlerin sonra ağlamak hakları yoktur bilesiniz.