Vali Osman Bilgin SODAM’ı ziyaret etti

Kırklareli Valisi Osman Bilgin Sosyal Dayanışma Merkezi’ne (SODAM) ziyarette bulunarak kursiyer kadınlarla sohbet etti. Vatandaşlar tarafından oldukça coşkulu karşılanan Vali Osman Bilgin, SODAM’larda amaçlarının büyük olduğu kurslardan mezun olan kadınların yaptıkları ürünleri satarak hem kadınlara hem de Kırklareli’ne gelir getirmek istediklerini söyledi. Yapmak istediklerinin kursiyerlere beylik laflar söylemek olmadığını ifade eden Vali Bilgin, “Eğer SODAM’ları aktif kullanamazsak buraya gelip fotoğraf çektirip reklam yapmış oluruz. Biz burada ciddi istihdam ve gelir merkezi oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

1 Mart Cuma düzenlenen ziyaret programında Vali Osman Bilgin vatandaşlar tarafından davul zurnalarla karşılandı. Burada Roman vatandaşların dertlerini ve isteklerini dinleyen Vali Bilgin sonrasında SODAM’ı gezdi.
Öncelikle kreşe giderek çocuklarla ilgilenen Vali Bilgin her birine iyi dersler diledi. Sonrasında SODAM bünyesinde bulunan aşçılık, dikiş, tasarım, ahşap boyama, okuma-yazma kurslarını gezen Vali Bilgin, tüm eğitmenlere SODAM çalışanlarına çabaları için teşekkür etti.
Vali Bilgin’den kursiyerlere müjdeli haberler
Ziyarette Bilgin’e kurum ve kuruluş amirleri de eşlik etti. Kursiyerlerle yapılması istenen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Bilgin, kursiyerlerin de fikirlerini aldı. Bilgin, amaçlarının SODAM’ın ciddi bir istihdam kapısı olması gerektiğini vurgulayarak kadınlara yaptıkları emeklerinin karşılığını almaları için çabalamaları gerektiğini söyledi. Başarılı olmaları için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Vali Bilgin, kursiyerlerin ürettiği ürünlerin çok kaliteli olduğunu ve dış pazarda satılması gerektiğini ifade etti. Bu durumun gerçekleşmesi adına girişimler başlatacaklarını belirten Vali Bilgin, bu haber ile kursiyer kadınlardan büyük alkış aldı.
Vali Osman Bilgin, ziyaretin son bölümünde vatandaşların isteklerini ve şikayetlerini dinledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol