Vali Osman Bilgin; “Kırklareli-Edirne karayolu projesini yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, dün asfalt sezonunun açılışı nedeniyle İnece beldesindeki şantiye alanında düzenlenen törene katıldı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, dün asfalt sezonunun açılışı nedeniyle İnece beldesindeki şantiye alanında düzenlenen törene katıldı.
Törende konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, kentteki yatırımların hızla devam ettiğini söyledi. Kırklareli-Edirne karayolu projesinin önemli olduğunu ifade eden Vali Bilgin, yolun tamamlanmasıyla iki il arasında kolay ve ekonomik bir ulaşım sağlanacağını belirtti. Çalışmaların İnece beldesi yakınlarında devam ettiğini aktaran Vali Bilgin, yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.
Yolun yerli ve yabancı turistlerin ziyaretlerini de arttıracağına inandıklarını vurgulayan Vali Osman Bilgin "İnece beldesi kısmı altyapı, sanat yapıları yönüyle tamamen bitirilmiş durumda. Sadece üst yapıyla ilgili bazı sorunları var. Özellikle İnece ve Ürünlü bölgesinin en kısa sürede yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Kırklareli sanayi kenti olma yönünde de ilerliyor. Çok ciddi bir işçi transferi olacak. Bu yol zaman kaybını özellikle de ekonomik anlamında ciddi kayıpların önüne geçilmiş olacak. Yol standartlarının artmasıyla iki il arasında çok ciddi bir ilişki de doğacak. Edirne'nin turizmden aldığı paydan, ilimizin de kendisine has turizm değerlerinin yanında yol vesilesiyle çok ciddi yararlanmış olacağız. " diyerek, sezon açılışının hayırlı olmasını diledi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “Burası gerçekten çok önemli bir yol. Çünkü Kırklareli’nden hem eğitim amaçlı Trakya Üniversitesi’ne hem de sağlık amaçlı Trakya Tıp Fakültesi’ne uzun yıllardır, son yıllarda da Edirne ve ilimizde gelişen turizm ve ticaret ile beraber vatandaşlarımızın çok yoğun trafiği var. Yolumuz başladı. Müteahhit firma işini ciddiye alıyor. Allah’ın izniyle yolun kazasız ve belasız kısa zamanda tamamlanması hem vatandaşlarımızın hem de bizlerin beklentisi. Özellikle bu geçiş süresince zannedersem bu kamulaştırma ile ilgili işlemler sona erdi. Sanat yapılarının çoğu yapıldı. Bu İnece geçişiyle Ürünlü geçişi arasındaki kesimi de derhal trafiğe açmak istiyoruz. Yol standardı güzel, coğrafya güzel. Ben de yolun tez zamanda kazasız ve belasız şekilde tamamlanması dileğiyle gerek müteahhit arkadaşımıza, karayolları çalışanlarımıza, burada iş yapan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
Ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ve beraberindekiler şantiye alanında incelemelerde bulundu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Pınarhisar Kırklareli ??? 08 Mart 2019 Cuma 21:02:15

    Senelerdir tamamlanamayan Pınarhisar Kırklareli yolu ne olacak peki ?