Vali Orhan Çiftçi'den 19 Mayıs mesajı

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Çiftçi, mesajında gençlere mesaj vererek bayramın önemini anlattı.

Vali Orhan Çiftçi mesajında; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına 16 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuruyla İstanbul'dan yola çıkarak, Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 99. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Umutların yok olmaya yüz tuttuğu bir dönemde, Büyük Önder Atatürk ve arkadaşları, Anadolu’dan başlayarak, halkımızın var olan milli ruhunu uyandırmış ve dünyada bugün halen eşi benzeri görülmemiş büyük bir kahramanlık destanı yazmışlardır. Geleceğimizin nesillerine de rehber olan bu büyük destan, ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşma mücadelesinin de yolunu açmıştır.
Sevgili Gençler;
Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan ve millet sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Sizlerin ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağınıza ve dünyaya örnek olacak uygarlık adımları atacağınıza inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Bize bu günü armağan eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyor; gençlerimizin ve tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. tarihin garip tekerrürü ve "davet" 19 Mayıs 2018 Cumartesi 15:01:02

    1400 yıl önce arabistanda karanlığın en koyusunun hüküm sürdüğü yerde Mekke'de "emin" lakaplı bir devrim önderi Hz Muhammed şerrin akla gelmedik türleri iktidarını yıkarak ilk sosyalist düzeni kurdu. Vefatının hemen ardından karanlık güçler hızla muaviye saray çetesi olarak örgütlenip o görkemli toplumcu dùzeni ve öğretisini eskinin cahiliye tradisyonları ile harabeye çevirdiler. Yüzyıl önce Osmanlı cahiliye devri sırasında doğan bir güneş Mustafa Kemal osmanlı enkazından yepyeni bir Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştu. Yine bir muaviye sarayı hortlamış ve karanlığa dönüşle Cumhuriyet harap edilmiştir. Türk Gençliği "birinci vazifesine" davet edilmektedir tekrar.