Vali Kırbıyık, Uzunköprü’de STK ve Muhtarları Dinleyip Notlarını Aldı “Şimdi Yol Haritası Belirleyip Görevimizi Yerine Getirmeye Çalışacağız”

Göreve başladığı günden bu yana ilçemize ilk ziyaretini gerçekleştiren Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın gün boyu devam eden programına ilişkin detayları haberimizde derledik. Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarları özellikle dinlemek istediğini ifade eden Vali Kırbıyık’ın bu amacına yönelik ilçemiz Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda bir toplantı düzenlendi. Burada yaptığı konuşmada Kırbıyık, “Güvenlikle ilgili, asayişle ilgili herhangi bir sorunun olup olmadığını sizlerden dinlemek istiyoruz. Bunları çeşitlendirebiliriz” diyerek sorunları çözmek için hazır olduklarını vurguladı. 

İlk olarak ilçemiz Kaymakamlık binasında bir değerlendirme toplantısı yaparak ilçe ile ilgili bilgiler alan ve değerlendirmelerde bulunan Vali Kırbıyık, daha sonra yapımı devam eden hastane inşaatında incelemelerde bulundu. Muhtarlarımız ve STK temsilcileri ile bir araya geldi Vali Kırbıyık, Uzunköprü Meslek Yüksek okulu toplantı salonunda muhtarlarımız STK temsilcileri ve vatandaşlarımız ile bir araya geldi. Vali Kırbıyık burada yaptığı konuşmada “İlçe ziyaretlerimiz kapsamında bugün Uzunköprü'de, sizlerleyiz. İlçemizde sunulan kamu hizmetlerinin ne seviyede sahaya yansıdığını sizlerden duymak istiyoruz. Güvenlikle ilgili, asayişle ilgili herhangi bir sorunun olup olmadığını sizlerden dinlemek istiyoruz. Bunları çeşitlendirebiliriz, tarımla ilgili, sanayi ile ilgili, altyapı ile ilgili problemler nelerdir. Zaten birçoğu masanın üzerindeki sorunlar ama, vatandaşlarımızın sizlere yansıttığı, sizlerin ilçe açısından önemli gördüğünüz hususlarla ilgili, sizi dinlemek bizlerin sorumluluğudur. Bir sonraki aşamada ise, buradaki uygulayıcı arkadaşlarımızla, hep beraber üzerimize düşenler ile ilgili bir yol haritası belirleyip, buna ilişkin de görevlerimizi yerine getirme gayretinde olacağımızı da ifade etmek istiyorum. Bu toplantı biraz da sizleri dinleme toplantısı, bizim anlatmaktan daha ziyade dinlemekten keyif aldığımız bir toplantı. O yüzden temel muradımız önce sizleri dinlemek ardından çözümleri uygulamaya almaktır” dedi. Açılış konuşmasının ardından Valimiz Sn. H. Kürşat Kırbıyık, toplantıda Uzunköprü ve köyleri ile ilgili muhtarlarımızın ve STK temsilcilerinin talep, sıkıntı, istek ve önerilerini dinledi, notlar aldı

VALİ KIRBIYIK ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Yaptığı her ilçe ziyaretinde şehit ailelerini ziyaret etmeye gayret gösteren Vali Kırbıyık, Uzunköprü’de de, 2006 yılında şehit olan Polis Memuru Selami Duğrul'un ailesini ziyaret etti. Şehidimizin annesi Zeynep Duğrul ile babası Mahmut Duğrul’un ellerini öpen Vali Kırbıyık, "Sizlere sabırlar diliyorum. Allah, Selami kardeşimizin ve tüm aziz şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Bu devlet, bu millet şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde bugünlere geldi. Bayrağı için, vatanı için, devleti ve milleti için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Bilmenizi isterim ki, bizler de sizlerin birer evladıyız, sizlerin daima yanınızda ve emrinizdeyiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol