Vali Ekici’den yöresel ürünlere tam not

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında İstasyon Caddesi’nde sergi ve program düzenlendi. Programda kurulan stantları beraberindekiler ile birlikte gezen Vali Ekici, Kırklareli yöresine ait ürünlerin beğendiğini ifade ederek, “Trakya'nın incisi Kırklarelili hanımlarımızın ürettiği yöresel ürünleri hep birlikte tattık. Gerçekten bu yöreye özgü, hanımlarımızın el emeği, göz nuru ve ellerinin değdiği yöresel ürünlerin her birinin çok güzel olduğunu ve bunları tüm Türkiye'nin hatta tüm dünyanın tatması gerektiğine inanıyorum" dedi.

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Kırklareli’nde de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından İstasyon Caddesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Kurulan stantlarda firmalar, sivil toplu örgütleri ve kurumlar yöresel ürünleri sergiledi. Ayrıca yemek fotoğraflarından oluşan birde sergi açıldı. Kırklareli Valisi Birol Ekici’de, Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine katıldı.
Kırklareli Valisi Birol Ekici, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü İstasyon Caddesinde düzenlenen programa katıldı.
Vali Ekici, yöresel lezzetlerimizin tanıtımının gerçekleştiği programda kurulan Türk Mutfağı standlarını gezerek, etkinlik ve tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.
Vali Ekici programda, Trakya'nın incisi Kırklareli'nin yöresel ürünleriyle ilgi gördüğünü belirterek, yöresel yiyeceklerin kadınlar tarafından binbir emeklerle üretildiğini söyledi. Her yöresel yemeğin ayrı lezzeti olduğuna işaret ederek, "Türk mutfağı programları çerçevesinde Trakya'nın incisi Kırklarelili hanımlarımızın ürettiği yöresel ürünleri hep birlikte tattık. Gerçekten bu yöreye özgü, hanımlarımızın el emeği, göz nuru ve ellerinin değdiği yöresel ürünlerin her birinin çok güzel olduğunu ve bunları tüm Türkiye'nin hatta tüm dünyanın tatması gerektiğine inanıyorum" dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol