Vali Ekici'den İlimizin Güvenliği ve Asayişi Hakkında Detaylı Bilgilendirme

Kırklareli Valisi Birol Ekici, İlimizin huzur ve güvenliği için 2024 Nisan ayında yürütülen Asayiş ve Güvenlik faaliyetlerine yönelik basına açıklamalarda bulundu. Vali Ekici, 07 Mayıs 2024 Salı günü Valilik Atatürk Toplantı Salonunda düzenlenen bir basın toplantısında, ilimizin huzur ve güvenliğine yönelik yapılan faaliyetler hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.


 

Önadım Haber
Vali Ekici, açıklamalarında Kırklareli'nin huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu vurgulayarak, ekonominin güçlü olduğunu ve toplumsal refahın yüksek seviyede olduğunu belirtti. Güvenlik kuvvetlerinin 7 gün 24 saat aralıksız çalıştığını ve vatandaşların huzurunu sağlamak için büyük çaba harcadıklarını dile getirdi. Ayrıca, 31 Mart Yerel seçimlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını ve il genelinde seçimlerin büyük oranda tamamlandığını ifade etti.
Nisan ayında gerçekleştirilen faaliyetlere değinen Vali Ekici, jandarma bölgesinde meydana gelen olayların sayısı, aydınlatma oranı ve ele geçirilen materyaller hakkında detaylı istatistikler sundu. Ayrıca, emniyet bölgesinde yaşanan asayiş olaylarına ve yakalanan şahıslara dair verileri aktardı. Özellikle, düzensiz göç, narkotik suçlar, aranan şahıslar, terör suçları, kaçakçılık ve organize suçlar gibi konulara da detaylı olarak değindi. Vali Ekici, “Jandarma bölgesinde: toplam 463 olay meydana gelmiş, bunlardan ikisi terör olayıdır. (9) adet av tüfeği, (1) adet balta, (10) adet otomobil, (12) adet kamyon, (3) adet traktör, 5) adet motosiklet, (9) adet küçükbaş hayvan ele geçmiştir. 2024 Nisan ayında aydınlatma oranı %99’ dur. Geçen yıl Nisan ayı olay sayısına göre %4 azalış olmuştur. Emniyet Bölgesinde: toplam 678 asayiş olayı meydana gelmiş, 621 şahıs yakalanmış, olayların yüzde 97,1’i aydınlatılmıştır. Geçen yıl Nisan ayı olay sayısına göre %3,99 artış olmuştur. (12) adet tabanca, (1) adet av tüfeği ele geçmiştir.” Ifadelerine yer verdi.
Düzensiz göçe karşı mücadele
Vali Ekici, düzensiz göç meselesiyle ilgili olarak alınan önlemlere ilişkin, “Sayın Bakanımız Ali Yerlikaya’nın destek ve talimatlarıyla göç konusunu bu şehrin ve Trakya’nın gündeminden çıkardık. Göreve başladığımız zaman yollarda yalınayak ve uygunsuz kıyafetle yürüyen düzensiz göçmenlerle ve araçlarını güvenlik kuvvetlerimizin üzerine sürecek kadar gözü dönmüş organizatörlerle mücadele ediyorduk.
Bugün itibarıyla şehrimizde sabit kontrol noktaları vardır. Günün farklı saatlerinde farklı noktalarda kontrol yapan Jandarma ve Emniyet personelimiz var. Diğer illerden geçici olarak görevlendirilen hem emniyet hem de jandarma personeli var. Vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar sonucunda yakaladığımız göçmenler oluyor. Bugün itibarıyla zaman zaman 66 noktaya kadar çıktığımız oluyor. Adeta sınıra giden tüm yolları kapatmış bulunmaktayız. Bununla birlikte ilimizde Mobil Göç aracımız hizmete girdi.  Yakalan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevk süreçlerini hızlandırabilecek Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi(GÖKSEM) Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi yerleşkemizde kurulmuştur. Jandarma bölgesinde düzensiz göç olayında kullanılan 2, emniyet bölgesinde 1 araç kamu mülkiyetine geçirilmiş olup 21 aracın işlemleri sürmektedir. İçişleri Bakanlığımız tarafından düzensiz göçle mücadelemiz kapsamında diğer illerden İlimize, 6 Jandarma Komando Bölüğü ve 4 Özel Harekat Timi görevlendirilmiştir.” dedi.
Narkotikle Mücadele
“Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticaretini yapanlarla mücadelemiz kararlılıkla sürmektedir. Geçen yıllarda uluslararası şebekeler bile şehrimiz güvenlik kuvvetleri tarafından çökertilmiştir. Aynı zamanda geçtiğimiz gün Dereköy Sınır Kapımızda Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Almanya plakalı 2 Romana Pasaportlu şahısların aracında yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 10 milyon 22 kg skunk (esrar) yakalaması yapılmıştır.
Aranan şahıslar hususunda; 2024 yılı Nisan ayı içerisinde 107 (30’u yakalama emrine göre, 77’si ifade almaya yönelik) şahıs yakalanmıştır. Söz konusu yakalanan şahısların 17’sinin Dolandırıcılık, 9’unun Hırsızlık, 6’sının Cinsel İstismar ve 2’sinin yağma suç kaydı mevcut olup, yakalanan şahısların 30’u tutuklanmıştır. Güncel Aranan Şahıs sayımız: 41’dir. (8’i yakalama emrine göre, 33’ü ifade almaya yönelik) Nitelikli suçlardan; 4’ü Hırsızlık, 3’ü Dolandırıcılık, 1’i Cinsel İstismar olmak üzere toplamda 8 şahıs aranmaktadır.
Haklarında yakalama kararı bulunan 582 şahıs yakalanmış, bunlardan 4’ü 20 yıl üzeri hapis cezası alan, 9’u 10 – 20 yıl arası hapis cezası alan şahıslardandır. Yakalanan şahıslardan 241’i tutuklanmıştır. Ayrıca Pınarhisar ilçemizde yağma suçundan 44 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası bulunan suçlu yakalanmıştır. Nisan Ayında (2) Terör Operasyonu Yapılmış, (7) Şahıs Yakalanmış, (1) Adet Tutuklama Gerçekleşmiş, Olayların % (100)’ü Aydınlatılmıştır.”
Kaçakçılık Ve Organize Suçlar istatistikleri
“Nisan Ayında (14) KOM Operasyonu Yapılmış, (33) Şahıs Yakalanmış, (2) Adet Tutuklama Gerçekleşmiş, Olayların % (100)’ü Aydınlatılmıştır. Yapılan Operasyonlarda (15.980) Adet İçi Tütün Dolu Makaron (40.200) Adet Boş Makaron, (8,5) kg. Tütün, (5000) Adet Boş Karton Sigara Kutusu, (9) Adet Tabanca, (2) Adet Tüfek, (1) Adet Uzun Namlulu Silah Dipçiği, (2) Adet App Plaka (Sahte Plaka), (1) Adet Oturum Belgesi  (1) Adet plakası ve ruhsatı olmayan (motor ve şase numarası farklı) Motosiklet Ele Geçirilmiştir.”
Okulların ve Çocuklarımızın Güvenliği
“Şehrimizin en önemli gündemlerinden birisi çocuklarımızdır. Bütün okullarımızda kamera bulunmaktadır. Her bir okulumuzda bir Emniyet veya Jandarma irtibat personeli görevlidir. Çocuklarımızın alkol, sigara ve uyuşturucu madde gibi kötü alışkanlıklardan korunabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Buna yönelik olarak geçen ay içerisinde bir tekel bayisine 18 yaş altında çocuklara tekel maddesi satmaktan dolayı işlem yapılmıştır. Bunları takip etmeye devam edeceğiz. Yine sokakta dilenen bir çocuğumuz devlet koruması altına alınmıştır. Çocuklarımızın okula gitmek yerine başka işlerle uğraşmasına engel olmaya çalışıyoruz. Buna kesinlikle engel olacağız. Bu konuda kararlıyız. Ne çocuklarımıza tekel maddesi satılmasına ne de çocuklarımızın sokakta kötü faaliyetlerde kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Bunu bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. Ayrıca Jandarma ve Emniyet personellerimiz tarafından düzenli olarak okul çevresi güvenliği ile okul servislerine yönelik denetimler gerçekleştirilmektedir. “
Demirköy Sahil Güvenlik Komutanlığı
“60 km kıyı şeridine sahibiz. 3 adet liman bulunmaktadır. Yüzer unsurlarımız görev yapıyor.  Balık sezonumuz kapandı ancak önümüz yaz ve turizm sezonumuz açılıyor. Boğulmalara karşı gerekli önlemleri almaya başladık. Geçen sene 2 boğulma vakamız oldu bu sene hiç olmamasını temenni ediyoruz.”
112 Acil Çağrı Merkezi
“112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğümüze Nisan ayında toplam 26.427 çağrı gelmiştir.” bilgileri verildi.
Vali Ekici'nin açıklamalarının sonunda, İlimizin güvenlik ve asayişinin sağlanmasında emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti. Başsavcıdan, emniyet ve jandarma birimlerine, sahil güvenlik komutanlığından, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına kadar birçok kurum ve kişiye teşekkürlerini iletti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol