Vali Ekici'den Rumeli Hardaliye'ye ziyaret

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 05 Kasım 2022 Cumartesi günü hafta sonu programı kapsamında ilimizin yöresel ürünlerini ülke ve dünyaya tanıtarak aynı zamanda ilimiz ekonomisine, istihdamına büyük katkılar sağlayan sektörünün öncüsü yerel firmalarımızın tesislerini ziyaret etti.
Bu kapsamda Vali Ekici, Kırklareli OSB’ de faaliyetlerine devam eden ilimizin yöresel işaretli ürünlerinden biri olan Hardaliye üretiminde sektörünün öncü kuruluşlarından Rumeli Hardaliye Firmasının Tesislerini ziyaret ederek, yetkililerinden faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ziyarette Rumeli Hardaliye Genel Koordinatörü Hikmet Yıldırım, İşletme Ortağı Çağatay Yıldırım, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve İdare ve Denetim Müdürü Aleaddin İkican da hazır bulundu. Hikmet Yıldırım Vali Ekici'ye üretim süreci hakkında detaylı bilgiler verdi. Vali Ekici, işletmeye başarılar dilerken, Rumeli Hardaliye'nin tadını çok beğendiğini de ifade etti.Vali Birol Ekici, 1972'den beri ilimizde faaliyet gösteren sektörünün öncü kuruluşlarından Dere Et Firmasının Karakoç Köyündeki Tesislerini de ziyaret etti. Hayvansal ürünlerimizi sanayi ürünlerine dönüştürerek değer katan Dere Et firmasının projeleri hakkında bilgi aldı. 
Dere Et firmasının ziyaretinin ardından İlimizin yöresel işaretli Peynir ürünlerini üreten AlGündüz Süt Ürünleri Firmasını da ziyaret eden Vali Ekici, gerçekleştirdiği firma ziyaretlerinde ilimizin yerel ürünlerini büyük bir başarı ve kalite ile dünya ve ülke piyasasına sunarak, ilimizin tanıtımı gerçekleştiren aynı zamanda ülke ve il ekonomi ve istihdamına katkılarından dolayı firma sahiplerine ve çalışanlarına teşekkür etti. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol