Vali Ekici müdürlerden öğrencileri kitap okumaya teşvik etmelerini istedi

Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile İlimizdeki resmi ve özel ortaokulların genel durumu değerlendirildi. Vali Birol Ekici’nin başkanlığında yapılan toplantıda Vali Ekici, müdürlerden çocukları kitap okumaya daha çok teşvik etmelerini istedi. 

Kırklareli’ndeki resmi ve özel ortaokulların genel durumunun değerlendirildiği toplantı; Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, İl Milli Eğitim Yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri/İlçe Milli Eğitim Yöneticileri ve Resmi Özel tüm ortaokul müdürlerinin katılımıyla 04 Ağustos 2022 Perşembe günü Halk Eğitimi Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.
Vali Birol Ekici; toplantının açılışında "Bende sizler gibi heyecanlıyım, önümüzdeki yıl neler yapabiliriz, iyiyi güzeli nasıl yakalayabiliriz, bunu sizlerle konuşmak ve önerilerinizi dinlemek isterim" diyerek sözü İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan ve okul müdürlerine bıraktı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan yaptığı konuşmada "Eğitim konusunda heyecanımız hep diri, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) bu strateji içerisinde önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Vali Birol Ekici’ nin başkanlığında gerçekleşen toplantıda; ilimizin LGS istatistikleri görüşülerek, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında yapılması planlananlar da görüşüldü.
Vali Birol Ekici, okul müdürlerini tek tek dinleyerek gerçekleştirdikleri çalışmaları ve okul bazında planlananları dinledi. Paylaşılan öneriler için teşekkür eden Vali Ekici, "Okul boyunca daha çok kitap okumam gerektiğini hep düşünmüşümdür. Çocuklarımızı bu yönde de teşvik ediniz" diyerek 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının başında tekrar toplantı yapacağını duyurdu ve okul müdürlerinden stratejik planlarını hazırlamalarını istedi. (T.Öznur Tamtürk)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. üstten beri gelicilik 09 Ağustos 2022 Salı 10:29:26

    Eğitimin birliği lağvedilmiş laik eğitim yerine din eğitimi zorlanmış ekonomik yıkım yüzünden okul yerine çalışmaya yöneltilmiş her toplum kesimi gibi yarınları yokedilmiş hepsi ülkeden kaçma eğilimine girmiş iken kitap okuma teşviki