Vali Ekici, hafta sonunda belde ve köyleri ziyaret etti

Kırklareli Valisi Birol Ekici, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günlerini Kırklareli’nin ilçe ve beldeleri ile bağlı köylerini ziyaret ederek geçirdi. Cumartesi günü Topçular Köyünde Topçu Babayı Anma Kültür ve Sanat Derneği'nce düzenlenen Topçu Baba Anma etkinliklerine katılan Vali Ekici, Pazar günü de Üsküp ve İğneada’yı ziyaret etti.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile birlikte Kırklareli’nin Kofçaz İlçesine bağlı Topçular Köyünde Topçu Babayı Anma Kültür ve Sanat Derneği'nce 11 Haziran 2022 Cumartesi günü düzenlenen Topçu Baba Anma etkinliklerine katıldı.
Vali Ekici burada yaptığı konuşmada insanlığı barışı ve kardeşliği esas alan Bektaşi felsefesinin ve inancının bölgemizdeki temsilcisi olan Topçu Baba ile Anadolu ve Balkanların Türkleşmesine, Türk dilinin gelişmesine Müslümanlığın bu coğrafyalarda yayılmasına büyük katkıda bulunan tüm erenlere Allah’tan rahmet dileyerek, birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelen tüm vatandaşların etkinliğini kutladı.
Vali Ekici, konuşmasının ardından Topçu Baba Türbesini ziyaret ederek, dualar etti. Etkinlik hakkında dernek yöneticilerinden bilgiler aldı. Etkinliği katılan halk ile hasbihal ederek, isteklerini dinledi.
Belediye ve köylere ziyareti…
Vali Birol Ekici, 12 Haziran 2022 Pazar günü ise belediye ve köyleri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Vali Ekici, hafta sonu programı kapsamında ilk olarak Üsküp Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Hüseyin Kasap’tan Belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler aldı. Üsküp Belde ziyaretinin ardından Çukurpınar ve Armutveren köylerini ziyaret etti. Köy halkı ile hasbihal ederek, isteklerini dinledi.
Vali Ekici, köy ziyaretleri sonrası programına İğneada Belediyesini ziyaret ederek devam etti. İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık’tan Belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler aldı.
Hafta sonu programı kapsamında son olarak, Bulgaristan sınır hattının sıfır noktasında yer alan Beğendik Köyü’nü ziyaret etti. Köy halkı ile hasbihal ederek, isteklerini dinledi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol