Vali Ekici, “Üretim çarkının en önemli unsuru işçilerimizin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum”

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Vali Ekici yayımladığı mesajında, işçilerin alın terleriyle, emekleriyle ülkenin gelişimi ve kalkınmasına büyük katkı sağlayanve toplumların üretim çarkının en önemli unsurunu oluşturduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:
“Emekleriyle, alın terleriyle ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan ve toplumların üretim çarkının en önemli unsurunu teşkil eden işçilerimizin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.
Alın terinin, helal kazancın, dostluğun, barışın, kardeşliğin, yardımlaşmanın simgeleştiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü; daha iyi bir gelecek için ter akıtan, sosyal ve ekonomik gelişmemizin temel gücü olan işçi ve emekçilerimize bir vefa günü olarak kutlanmaktadır.
Bizler, millet olarak işçinin, emekçinin hakkını alnının teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir inancın mensuplarıyız. Bu bakımdan devletimizin emek ve dayanışmaya verdiği değere bağlı olarak özellikle son yıllarda işçilerimizin çalışma koşulları ve iş güvencesi konularında önemli iyileştirmeler yaşanmıştır. Bu inancın, bu değerlerin gelecek nesillere taşınması adına, 1 Mayıs büyük anlam ifade etmektedir.
Devletimiz emek ve dayanışmaya verdiği değere bağlı olarak işçilerimizin çalışma koşulları, iş güvenliği ve güvencesi konularında önemli kazanımları hayata geçirmiştir. Bunun yanı sıra iş insanlarının da emekçi kardeşlerimiz için en uygun çalışma koşullarını sağlamaları çok büyük önem taşımaktadır.
Özverili çalışmalarıyla ilimizin ve ülkemizin gelişme ve kalkınma hamlelerine büyük katkı sağlayan, toplumun belkemiği ve üretimin en önemli unsuru olan işçilerimiz ülkemizin barış, huzur ve refah ortamına erişmesinde önemli rol oynamaktadırlar.
Bu duygu ve düşüncelerle kamu ve özel sektörde görev yapan, hayatını alın teri ve emeğiyle çalışarak kazanmaya adayan tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.” (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol