Vali Ekici, Topçu Baba Dergâhı Kültür ve Cemevinde aşure dağıtımına katıldı

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Muharrem ayında idrak ettiğimiz, paylaşmanın, dayanışmanın, bereketin, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve şükretmenin adı olan Aşure Gününde canlarımız ile bir araya geldi. Topçu Baba Dergâhı Kültür ve Cemevinde aşure dağıtımına katıldı.

Vali Birol Ekici, Muharrem ayı münasebetiyle Mah-ı Muharrem ve Yas-ı Matem oruçlarında ev sahipliğinde bir araya geldiği canlarımız ile Aşure gününde de Lüleburgaz Hamzabey Köyünde ve Topçu Baba Dergâhı Kültür ve Cemevinde canlarımız ile bir araya gelerek, aşure dağıtım etkinliklerine katıldı.
İlk olarak Lüleburgaz’da Hamzabey Köyü Cemevi Babası Bektaş Yavuz ve canlarımız ile bir araya gelen Vali Birol Ekici, burada Muharrem ayı ve Aşure Gününü kutladı. Cemevinde vatandaşlarla sohbet ederek, isteklerini dinledi.
Hamzabey Cemevi ziyaretinin ardından Kırklareli Topçu Baba Dergâhı Kültür ve Cemevinde canlarla bir araya geldi. Burada da düzenlenen aşure etkinliğine katılarak, Muharrem ayını ve Aşure Gününü kutladı. Vatandaşlarla sohbet ederek, isteklerini dinledi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Cemevlerinin duvarlarında geleneksel olarak asılı bulunan resimler Istanbulda olduğü gibi bir dağıtıma kaldırıma uğradı mı bu ziyaret öncesi