Vali Civelek’ten hizmet atağı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek göreve başladığı günden bu yana, Kırklareli halkının refahı, huzuru ve yaşam kalitesini arttırarak eğitimden kültüre, spordan sağlığa, birçok konu üzerinde projelerin yapılması ve birinden değerli projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor...

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, göreve başladığı ilk günden itibaren, İli yakından tanıyarak, daha iyi ve kaliteli bir hizmet verebilmek, vatandaşların isteklerini yerinde dinleyerek anında çözüm yolu bulabilmek için Kırklareli’ni ilçe ilçe, köy köy gezerek vatandaşlarla buluşuyor.
Kırklareli esnafına hayırlı işler dilemek için esnaf ziyaretleri, hastalara acil şifalar dilemek için evlerde ve hastanede hasta ziyaretlerini gerçekleştiren Vali Civelek, gazi ve şehit yakınlarına, çocuk yuvasında ki minik yürekli çocuklardan huzurevi sakinlerine, yardıma muhtaç vatandaşlardan başarılı 

öğrenci ve sporculara kadar her bir vatandaşa yardım ve destek elini uzatıyor.
İstekler not defterinde kalmadı…
Yapmış olduğu ziyaretler ve incelemeler kapsamında, her bir vatandaşın isteklerini tek tek dinleyerek notlar alan Vali Civelek, anında yapılabilecek işler için çözüm yolu buldu, zaman gerektiren istekler için ise zamanı geldiğinde istekleri çözüme kavuşturdu.
Yatırım ve proje atağı…
Günümüz ihtiyaç ve şartlarına uygun olarak vatandaşlarımıza daha kaliteli, etkin ve verimli bir şekilde sunabilmesi için, sanayi, tarım-hayvancılık, turizm ve eğitim konularında projeler tek tek hayata geçirilmeye başlandı.
KÖYDES Projesi kapsamında İlimize gelen ödenekler ile köylerimizin yol, içme suyu, kanalizasyon ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılırken, sosyo-ekonomik-kültürel açıdan da birçok proje İl Özel İdare kaynakları ile Kırklareli halkının hizmetine sunuldu.
Asfaltsız köy yolu kalmayan İlimizde, İl Özel İdaresi ve KÖYDES yatırımları kapsamında köylerimizin altyapı, kanalizasyon, içme suyu ve köy içi parke döşeme işleri gibi bir çok hizmet hayata geçiriliyor. İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan toplam 1918 km. köy yolu ağında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu yollarda bulunan sanat yapılarında (köprü, menfez, büz geçişleri vb.) gerekli bakım-onarım çalışmaları yapılmakta olup, I. Derece öneme sahip köyy ollarında trafik işaretleme montaj ve montajlı işaretlerin bakım-onarımı yapılarak sağlıklı ve sürekli ulaşım imkanı sağlanıyor.
2015 Yılında da Özel İdare ve KÖYDES projeleri kapsamında köylerdeki İçme Suyu hizmetlerinin daha hijyen ve kaliteli hale getirilebilmesi için bir çok köyde ayaklı içme suyu depoları, gömme su depoları yapıldı ve bunların yanı sıra daha önce hizmet veren depolar, sondajlar, pompalar içinde onarımları tamamlandı.
176 köyümüzü hizmet ağı içine alan Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi, KÖYDES ödenekleri ile birçok köyümüzde kanalizasyon şebekesi inşaatlarını tamamladı. Diğer köylerimizde ise kanalizasyon şebekesi, fosseptik ve arıtma tesis çalışmaları yapılıyor. Tarımsal sulama tesislerinde ise 1 köyümüzde kapalı sistem sulama tesisinin 1. Kısım inşaatı tamamlandı. Ayrıca köylerimizde çöplerin toplanması amacıyla 150 adet çöp konteyneri alımı yapıldı.
Bunların yanı sıra; köy ziyaretlerinde talep edildiği şekliyle sağlıklı yaşam için birçok köye, her yaşa uygun fitnes aletleri ile 7’den 70’e herkesin fiziksel aktivite için gerekli olan egzersizlerini yapabilecekleri, sohbet edebilecekleri ve vakit geçirebilecekleri imkanı sağlamak ve çocuklara yönelik oyun alanları oluşturularak gönüllerince eğlenebileceği bir ortam kazandırıldı.
Kırklareli halkı için bu hizmet ve yatırım atağı bunlarla sınırlı kalmaksızın, Vali Esengül Civelek, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesine yatırımcıları çekerek OSB’yi bir cazibe haline getirerek, işsizlik sıkıntısı çeken gençlere de istihdam konusunda ekmek kapılarını açmaya devam ediyor.
Vali Esengül Civelek tarafından, Kırklareli Merkez Yayla Mahallesi Namazgah Caddesi üzerinde bulunan ve eski yıllarda depo ve üretim yeri olarak kullanılan Gültaç Özbay Binası’nda restorasyon çalışmaları bitirilerek, sanat galerisi olarak Kırklareli halkının hizmetine açıldı.
Vali Esengül Civelek’in yakından takip ettiği, 500 seyirci kapasiteli Yarı Olimpik 6 kulvarlı Kapalı Yüzme Havuzu ile Gençlik Merkezi’nin geçici kabulü yapılmış olup, Kırklareli halkının hizmetine kısa bir süre içinde sunulacak.
Ayrıca, Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi Kırklareli halkına daha iyi bir hizmet verebilmek için, bünyesine 2 milyon değerinde toplam 5 araç daha ekledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol