Vali Çiftçi’den Kırklareli’ne veda

İlgili kararnameyle merkeze alınan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi dün saat 14.00'te ilimize veda etti. Gözyaşları içinde uğurlanan Vali Çiftçi ve eşi Ayşe Çiftçi’yi uğurlama merasimine engelli öğrenciler de iştirak etti. Vali Çiftçi; “Herkesten haklarını helal etmesini istiyorum. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Allaha emanet olun”
sözleriyle Kırklareli’nden ayrıldı…
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, 21 Haziran 2017 tarihinden itibaren Kırklareli Valisi görevini yürüten Orhan Çiftçi merkeze alınmıştı. Vali Çiftçi dün Kırklareli’ne veda etti.
Saat 14.00’te ilimiz Valilik binası önünde gerçekleşen veda törenine; AK Parti Kırklareli Milletvekili adayı Selahattin Minsolmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, İş adamı Turhan Altıntel, Kırklareli Ticaret Borsası Başkan Vekili Hikmet Yıldırım, mülki idari amirler, siyasiler ve vatandaşlar katılım gösterdiler. Kendisini geçirmeye gelen herkesle tek tek vedalaşan Vali Orhan Çiftçi ve eşi Ayşe Çiftçi’nin sık sık gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Özellikle engelli öğrenciler ile uzun uzun vedalaşan Vali Çiftçi, onlarla hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmedi. Vali Çiftçi Valilik binası önünde yaptığı konuşmasında; “Zaman zaman bizim de hatalarımız oldu. Herkesten haklarını helal etmesini istiyorum. İstanbul’da bir evinizin         olduğunu sakın unutmayın. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Allaha emanet olun” sözleriyle Kırklareli’nden ayrıldı…
Vali Orhan Çiftçi yazılı olarak yayınladı veda mesajında ise şunları kaydetti; “21 Haziran 2017 günü başladığım Kırklareli Valiliği görevimi, bir yıla yakın süreyle onur ve gururla yürüttüm. Son çıkan Valiler Kararnamesi nedeniyle Trakya’nın incisi Kırklareli’ndeki görevimden 21Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 14.00 itibariyle ayrılıyorum. Öncelikle, şahsıma Kırklareli’nde vali olarak hizmet etme imkânını veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız olmak üzere, tüm Bakanlarımıza ve tüm devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığım süre içerisinde mensubu olmaktan ve hizmet etmekten her zaman gurur duyduğum yüce Türk milletinin hizmetine koşmaktan, milletimizle birlikte ülkemizin her alanda çağdaş ve gelişmiş ülkeler seviyesinin üzerine çıkabilmesi için çalışmaktan daima onur duydum. Makamların gelip geçici olduğunu, önemli olanın gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek olduğunu bilerek, buradaki görevimizden ayrılıyor olsak ta, bundan sonra da Milletimize ve Ülkemize hizmet     etme yolunda çalışmaya devam edeceğim. Kırklareli ’de güzel dostlarla tanıştık ve dostluklar kazandık. Bu güzide şehirde görev yapmanın mutluluğunu, sevincini ve siz değerli Kırklarelililere hizmet etmenin gururunu ailemle birlikte her zaman şerefle taşıyacağım. Kırklareli’ni ve Kırklarelileri hiçbir zaman unutmayacağım. Bu duygularla tüm Kırklarelili hemşerilerime ve mesai arkadaşlarıma helallik dileği ile arz-ı veda ediyor,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Senesi bile dolmadan gönderdiler. Belki özel hayatı neden oldu ama önceki Esengül Hanım'da 15 sene durdu ondan öncekiler keza; 2 sene doldurmadan alınıyorlar yerlerine ilk valiliğini yapacak stajyer valileri yolluyorlar. Demek istediğim şu: Akp hükümetleri Kırklareli'ni 3. sınıf vilayet olarak görüyor ve ona göre atama yapıyor belki de oy alamadığı için cezalandırıyor! Klasik akp zihniyeti işte; ayrıştırıcı öteleyen benden olan olmayan...