Vali Çiftçi sıkıntılara çözüm aradı

Vali Çiftçi Başkanlığında gerçekleştirilen Halk Toplantıları devam ediyor. Gerçekleşen en son halk toplantısı 7 Mart Çarşamba günü Kırklareli Mustafa Dalcalı Ortaokulu’nda yapıldı. Saat 11.00’da başlayan toplantıya Vali Orhan Çiftçi, kurum müdürleri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Vali Çiftçi toplantıda dert, istek ve önerilerini dinleyip fikir alışverişinde bulundu.

7 Mart Çarşamba günü Halk Toplantısı Vali Orhan Çiftçi’nin Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda vatandaşları isteklerini ilk ağızdan dinleyen Vali Çiftçi, çözüm konusunda yardımlarda bulundu.
5 bin işsiz var ama 4 bin 300 eleman arayan var
İlk olarak vatandaşlardan gelen sokaktaki hayvanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kısırlaştırmalarının daha özenli yapılması ile ilgili gelen istek hakkında notlar aldırdı. Vatandaşların en büyük sorunlarından biri olan işsizlikle ilgili Vali Çiftçi’den bazı istekler yapıldı. Vatandaşların isteklerine elinden geldiği şekilde yardımcı olmaya çalışan Vali Çiftçi, insanların iş konusunda çok seçici olduğu hatta iş beğenmediğinin altını çizerek, “Maalesef bölge insanımızda iş seçme problemi var. Vatandaşlarımız işe, paraya ihtiyacı olduğunu söylüyor ama iş beğenmiyor. Resmi verilere göre Kırklareli’nde 5 bin işsiz var ama 4 bin 300 eleman arayan var. Demek ki iş yok diye bir şey yok. İş var ama o işi beğenmeyen insanlar var. Kendimden örnek vereyim. Benim babam çağ ocağı işletiyordu. Ben de eskiden babamın yanında çalıştım. Çay taşıdım, getir götür yaptım. Bunlar utanılacak şeyler değil, herkes masa başı işte çalışacak diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.
“Kırklareli birlik olarak uyuşturucuya karşı galip gelecek”
Sonraki istek ise; bir vatandaş tarafından yapılan metruk binalarda madde bağımlılarının bulunması ve mahalle halkının bu durumdan rahatsız olması üzerine idi. Vali Çiftçi, madde bağımlılığının Kırklareli’nde, Türkiye’nin geneline göre bir hayli az olduğunu belirtti. Madde bağımlılığıyla mücadelenin şehir genelinde yapılması gerektiğini ve bu konuda tüm vatandaşların yardımı gerektiğini belirtti.
Vali Çiftçi, Kırklareli’nin birlik olarak uyuşturucuya karşı galip geleceğini ifade etti.
Akıllı Tahta uygulaması dünyadan takdir topluyor
Söz alan Mustafa Dalcalı Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı, Kırklareli’nde bazı okullarda uygulanan akıllı tahta uygulamasının kendi okullarında da olmasını talep etti. Konu hakkında açıklama yapan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, 3.fazda Mustafa Dalcalı Ortaokulu’nun da akıllı tahtaya kavuşacağını söyledi. Akıllı Tahta uygulamasının yurtdışında da takdir gördüğünü ve uygulamayı ne şekilde kullanıldığını öğrenmek istediklerini söyledi.
Afrin mesajı
Afrin hakkında da konuşan Vali Orhan Çiftçi, “Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında mücadele eden Mehmetçiklerimize kolaylıklar diledi. Vali Çiftçi, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok.
Ülkemizin bir çakıl taşını da kimseye vermeyiz” dedi. Toplantının sonuna gelinirken Vali Çiftçi, katılan bütün vatandaşlara teşekkür etti ve bu toplantılar ile vatandaşların isteklerini ve düşüncelerini dinlemeye devam edileceğini ifade etti




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol