Vali Çiftçi Süt ve Süt Ürünleri Üreticileri ile bir araya geldi

7 Mart Çarşamba günü gerçekleşen toplantıda Vali Orhan Çiftçi, Kırklareli’ndeki süt üreticileri ile bir araya geldi. Vali Çiftçi, süt üreticileri ile fikir alışverişinde bulundu.
Kırklareli Türkiye’deki sayılı
şehirlerden birisi
Vali Orhan Çiftçi; “Kırklareli süt ve süt ürünleri konusunda Türkiye’deki sayılı şehirlerden birisi. Ancak maalesef ki markalaşma konularında eksiklerimiz var. Bu toplantımızın amacı da bu. Ürettiğimiz ürünleri nasıl marka haline getirebiliriz. İstanbul gibi büyük bir pazara nasıl yayılabiliriz. Ezine Peyniri veya Edirne Peyniri olarak değil de, Kırklareli Peyniri olarak nasıl satarız. Bu konuları konuşacağız. Bu amaçla toplandık, umarım sonuçları da hayırlı olur” dedi.
Süt ve süt ürünlerimizi bir marka haline getirmek istiyoruz
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, "Kentimizden geçen yıl 24 milyon 226 bin 548 dolarlık süt ve süt ürünü ihraç edildi. Avrupa standartlarında ürettiğimiz süt ve süt ürünlerimizi 16 ülkeye ihraç ediyoruz. Süt ve süt ürünlerimizi bir marka haline getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Üretilen ürünün kaliteli olduğunu ancak satış konusunda daha etkin olunmasının gerektiğini ifade eden Vali Çiftçi, Kırklareli süt ürünlerini tüm dünyaya tanıtmak istediklerinin altını çizdi. Vali Orhan Çiftçi Kırklareli süt ürünlerinin kalitesini şu sözlerle anlattı, " Süt ve süt ürünlerimizi bir marka haline getirmek istiyoruz. Bunlar yeterli mi? Tabi ki değil. Bizim amacımız tüm dünyaya açılmak.”
İhracat yapılan ülkeler
Türkiye'de hayvan hastalıklarından arındırılmış işletmelerin yarısından fazlasının Kırklareli'nde olduğunu vurgulayan Vali Çiftçi, Kırklareli'nden 16 ülkeye süt ve süt ürünleri ihraç edildiğini söyledi. Çiftçi, "En çok ihracat ise Katar, Kuveyt, Irak, ABD, Lübnan, Mısır, Japonya, İsrail, Azerbaycan'a gerçekleşiyor. Bu sayıları inşallah bu yıl arttıracağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol