Vali Çiftçi; “Sevgi Engel Tanımaz”

3 Aralık Dünya Engeliler Günü kapsamında Kırklareli Valiliği Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü 4 Aralık Pazartesi günü anlamlı bir program düzenledi. Düzenlenen programa Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve Eşi Ayşe Çiftçi, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve eşi Ebru Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya,
İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya ve engelli çocukların aileleri katılım gösterdi.

4 Aralık Pazartesi günü saat 12:00’da Kırklareli Valiliği Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler günü programı düzenlendi. Yemek ile başlayan programa; Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve Eşi Ayşe Çiftçi, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve eşi Ebru Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya ve engelli çocukların aileleri katıldı. Yemeğin ardından öğrencilerin hazırladığı Kafkas dansı, Çayda Çıra ile başlayan program engelli bir öğrencinin Babası kızına yazdığı mesajda şunları kaydetti. “Gözlerime bakmaya kıyamadığım güzel kızım. Engelini göremediğim kızım babalar en çok kızlarını sever. Sen de o kıymetli varlıklardan birisin. Okula başladığın o ilk günkü korkuların dağıldı. Sen her gün bir şey öğendin. Evet zorlu süreçten geçtik belki 10 yıl 20 yıl gibi bir süreçti canım kızım sen bizim 37 yıllık gururumuzsun seni çok seviyorum” dedi ve salondan duygusal anlar gözden kaçmadı. Hazırlanan etkinliklerin ardından önce Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Selahattin Minsolmaz konuşmasında Kırklareli Valiliği Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu programda duygulandığını belirten Minsolmaz “Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğümüzün düzenlediği programda gerçekten çok duygulandım. Değerli öğretmenlerimize sayın yöneticilerimize tabiî ki en çokta burada emeği geçen çocuklarımıza ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bizler hükümet olarak engellilerimizin tüm ihtiyaçlarını belki karşılayamasak da bu güne kadar gösterilen çabaların üzerinde çaba göstererek çocuklarımız toplum içerisine katıp Rehabilitasyonu aileleri ile birlikte mutlu yaşam sürdürebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu konuda çok daha kapsamlı çalışmalarına devam ediyor. Başta sayın Valimiz Orhan Çiftçi olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum bu anlamlı programa katıldıkları için” dedi. Ardından Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi “ Evet bu kurumun temel görevi buradan hizmet alan engelli vatandaşlarımız topluma kazandırma ama bence en önemlisi onların ailelerini hayata daha çok bağlamak. Çocuklarımızın, ailelerimizin yüzlerindeki tebessüm ile bunu gerçekleştirdiklerini gördüm”
“Çalışanlar da
çok memnun”
“Çalışanların yüzlerindeki tebessüm ile işlerini severek yaptıkları belli. Başta müdürümüz olmak üzere hepsine büyük bir alkış istiyorum. Allah yardımcıları olsun. Hepinize çok teşekkürler” dedi. Konuşmaların ardından başta Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi olmak üzere katılan AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve eşi Ebru Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya engelli vatandaşlara hediyeleri sunduktan sonra toplu resim çektirdiler.
“Katılan herkese çok teşekkür ediyorum”
Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Karaman herkese teşekkür ettiğini belirtti. Karaman “Bu günkü düzenlediğimiz programa katılan ve başta Sayın Valimiz Orhan Çiftçi ve Eşi Ayşe Çiftçi, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve eşi Ebru Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya ve ailelere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Hizmette
sınır yok
Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Karaman hizmetler hakkında açıklamasında şunları kaydetti. “Müdürlüğümüz hizmet alanında; Engellilere yönelik Kurum Bakım Hizmeti, Gündüzlü Kurum Bakım Hizmeti, Evde Bakım Hizmeti, Engelli Kimlik Kartı hizmeti verilmektedir”
Kurum Bakım Hizmeti;
“Engelli Bakım Merkezlerimizde yatılı ve gündüzlü olarak hizmet verilmektedir.
Kırklareli Bakını Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi;
Yatılı olarak hizmet verilen kişi sayısı: 44 (Erkek) Gündüzlü hizmet verilen kişi sayısı:18
Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde;
Rehabilitasyon Bölümünde hizmet verilen kişi sayısı:50”
“Engelli
Hizmetleri”
“Engelli
Evde Bakım Hizmetleri alanında”
“Engelli bireyin bakımını üstelenen yakınına 1.027,06 TL. ödeme yapılmaktadır.
Müdürlüğümüzce verilen Evde Bakım Yardımı her ay vefatlar ve yeni başvurular sebebiyle değişiklik göstermekte olup, bu ay itibarı ile 1740 kişiye ödeme yapılmıştır”
“Engelli
Kimlik Kartı”
“Engel oranı en az %40 ve üzeri olan kişilere engelli kimlik kartı verilmekte olup. 2016 yılında 1455 kişi Engelli Kimlik Kartı verilirken, 2017 yılında 01/12/2017 tarihine kadar İlimizde toplamda 1591 Engelli Kimlik Kartı verilmiştir.
Özel Halk Otobüslerine Gelir Desteği hizmetlerinde; 2017 Kasım avına kadar Kırklareli Belediyesi Başkanlığı'na 225.000,00 TL, Babaeski Belediyesi Başkanlığına 138.600,00 TL, Vize Belediye Başkanlığı'na ise 44.400,00 TL Toplam 408.000,00 TL ödeme gerçekleştirilmiştir”
“Özel Engelli Bakını Merkezi”
“Müdürlüğümüz hizmet alanlarında olan Özel Bakım Merkezi açma yetkisi dahilinde İlimizde; Vize İlçemizde Bedensel Engelli Bireyler için 92 kapasiteli.
Lüleburgaz ilçemizde Zihinsel Engelli Bireyler için 100 kapasiteli, yine Lüleburgaz İlçemizde Ruhsal Engelli bireyler için 100 kapasiteli olmak üzere Toplanı 292 kapasiteli 3 Özel Bakım Merkezi açma yetkisi verilmiştir” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol