Vali Çiftçi “Kan vermek vatandaşlık görevidir”

Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağış Kulübü tarafından organize edilen kan bağış etkinliği 25 Nisan(Dün) Kırklareli Anadolu Lisesi’nde başladı. Okulun spor salonunda gerçekleşen etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar kurulan kan alma alanlarından kan bağışında bulundular. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi tarafından ziyaret edilen etkinlik bugün sona erecek. Yetkililer tüm vatandaşları kan bağışına davet etti. 

25 Nisan Çarşamba günü açılışı yapılan kan bağışı etkinliğinde çok sayıda vatandaş katılarak kan bağışında bulundu. Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağış Kulübü’nün düzenlediği etkinliğe tüm Türkiye’den birçok ünlü isimde çağrıda bulunmuştu.

“İnşallah Kırklareli’nde yaşayan
vatandaşlarımız kampanyaya çok büyük bir ilgi gösterecekler”
Konu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi; “Kırklareli Anadolu Lisesi’nin Kan Bağış Kulübü öğrencileri bu organizasyonu düzenlediler. Geçtiğimiz yılda düzenlenen organizasyonda 316 ünite kan aldılar. Bu sene bu sayının çok üzerinde bir bağışçı bekliyoruz. Çok güzel ve değerli bir iş yaptıklarını düşünüyorum. Bu yaşta bu bilinçte olmak anlamlı ve önemlidir. Ben bundan dolayı bu kampanyada emeği geçen tüm öğretmenlerimizi, okul aile birlik başkanımızı, müdürümüzü, İl Milli Eğitim Müdürümüzü, milli eğitim camiasını ve tabii ki öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu aynı zamanda vatandaşlık görevidir diye düşünüyorum. İnşallah Kırklareli’nde yaşayan vatandaşlarımız kampanyaya çok büyük bir ilgi gösterecekler. Herkese de katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kan bağış alanını gezen ve hem görevli hem de kan bağışı yapan vatandaşlarla sohbet eden Vali Çiftçi, öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirip sohbet etti. Açıklamalarda bulunan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, öğrencilerin uzun süredir bu kampanya üzerinde çalıştığını ifade etti.
Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ise öğrencilerin yaklaşık 2 aydır bu kampanyanın düzenlenmesi için büyük emek harcadıklarını belirtti. Aşım, ayrıca öğrenciler tarafından hazırlanan ve içerisinde şarkıcı, dizi oyuncusu, program sunucusu, tiyatro oyuncusu, polis, asker ve doktorların bulunduğu bir klip çekerek halkı kan bağışına davet ettiklerini belirtti.
“Türk Kızılay'ı ile hummalı bir çalışmaya başladık”
Kulüp Tarihi ve amaçları hakkında bir bilgi yazısı yayınlayan Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağışı Kulübü; “Kırk-lareli Anadolu Lisesi Kan Bağışı Kulübü geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında kuruldu. Amacımız öğrencilerimizin ve halkımızın gelecekte kan bağışı konusunda daha bilinçli ve daha duyarlı bireyler haline gelmesini sağlamaktı. Bu amaçla kulüp olarak kurulduğumuz yıl "Kan Bağışı Kampanyası" düzenlemeye karar verdik ve bu kampanyamıza Türk Kızılay'ı ile iş birliği yaparak 316 ünite kan toplayarak Trakya rekoru kırdık.
Bu yıl da kulüp olarak amacımız; kan bağışı konusunda farkındalık yaratarak bilinçli, duyarlı öğrenciler kazanmak ve kan bağışı konusunda Türkiye rekoru kırmaktır. Bu amaca ulaşmak için Biyoloji Öğretmenleri Füsun Naimoğulları, Selma Çokal, Muzaffer Özkan ve 55 öğrencimizden oluşan kulübümüz başta olmak üzere okul idaresi, okul aile birliği ve Türk Kızılay'ı ile hummalı bir çalışmaya başladık. Beş ay önce başladığımız bu çalışmanın ilk aşaması "Herkes kahraman olabilir, kanınız yeter." sloganını belirlemek oldu. Öğrencilerimize bilgilendirme seminerleri verdik. Kulüp öğrencilerimizi Kızılay'a üye yaptık.”
Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağış Kulübü olarak teşekkür ederiz
Tanıtım yazısının devamında şu ifadelere yer verildi; “Kampanya tanıtımı için birçok video hazırladık. Özellikle halkımızı tarafından bilinen ünlülere öğrencilerimizin çabalarıyla ulaştık ve bu ünlü sanatçıların kampanyamızı destekleyen videolarını çektik. Öğrencilerimiz bu videoları birleştirerek kampanyamızın tanıtım videosunu oluşturdular. Kulüp öğrencilerimizin bir kısmı afiş çalışması yaptı. Bir grup öğrencimiz de kampanya şarkımızı besteledi. Okulumuzda kan bağışı ile ilgili bilgilendirme panoları hazırladık. Kampanyamız ile ilgili broşürler dağıttık. Kampanyamızı tanıtan stantlar açtık. Bu sayede geniş bir kitleye ulaştık.
Bu yıl ki kampanyamıza da yoğunluk bir katılım olacağının düşünerek Okulumuzun diğer bir kulübü olan kodlama kulübünden bağışçıların yönlendirilmesi, sıra takibi yapabilecek bir program yazmalarını istedik. Kodlama kulübü öğretmeni Arif Hikmet Yatıkçı ve kulüp öğrencileri bu amaca yönelik okulumdaki Fatih Projesi ağında çalışan bir program yazdılar. Bu program sayesinde bağışçılar kan verme için geldiklerinde sadece isimlerini kaydettirdiklerinde önlerinde kaç tane bağışçı olduğunu ve hangi aşamada olduklarını görebileceklerdir. Bu sayede bağışçılar bekleme salonunda otururken salondaki ekrandan kendilerine sıranın ne zaman geleceğini görebileceklerdir.
Çalışmalarımız son aşamaya geldiğinde de Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, Başsavcımız, Milli Eğitim Müdürümüz, Turizm Müdürümüz, İş-Kur Müdürümüz başta olmak üzere Serhat FM ve Küpe FM' in desteğini gördük. Bu sayede kan bağışı için daha çok vatandaşımıza ulaşmayı başardık.
Kampanyamızın hazırlanmasından tamamlanmasına kadar geçen süre içerisinde bizlere destek olan, yapacağı kan bağışıyla insanlara can veren, bu kampanyayı yürekten destekleyen herkese Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağış Kulübü olarak teşekkür ederiz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol