Vali Çiftçi Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete göç etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan tüm kahraman gazilerimize uzun ömürler diliyor, saygılar sunuyorum. Vatan sizlere minnettardır.” ifadeleri dikkat çekti.

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi 19 Eylül tarihinde kutlanmaya başlanan Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi mesajında; “Aziz milletimizin Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi ‘Gaziler Günü’ olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.
Yüce milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve bağımsız yaşamasını sağlamıştır. Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla; canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakârlıkların, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması milli bir sorumluluk olarak görülmelidir.
Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bugünün güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde kahraman şehitler ve gaziler vardır. Dünle bugün arasında kurulabilecek kopmaz maddi ve manevi bağın, geleceğe vereceği güç, ancak şehit ve gazilerimizin kıymetinin bilinmesiyle sağlanabilecektir.
Aziz milletimiz, 15 Temmuz’da olduğu gibi kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Bizler, ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz. Gaziler Gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete göç etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan tüm kahraman gazilerimize uzun ömürler diliyor, saygılar sunuyorum. Vatan sizlere minnettardır.” cümlelerini kullandı.
(Kırklareli Valiliği)



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol