Vali Çiftçi, Babaeski'de Z Kütüphanesini törenle açtı

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 06 Şubat 2018 Salı günü Babaeski Plevne Ortaokulunda oluşturulan Z Kütüphanesinin açılış törenine katıldı.
Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu Z-kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, tangram, yapbozlar, zekâ geliştirici oyuncak, öğrenme oyunları, CD, DVD ve filmler bulunmaktadır.
Vali Çiftçi, açılış programında yaptığı konuşmada; “Burada asıl amaç çocuklarımızın kitap ile buluşmasını sağlamak ve okumayı cazip hale getirmektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kitapsız yaşamak, kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır diyerek okumanın önemini vurgulamıştır. Okuyan ve okuduğunu anlayarak yorumlayabilen bireyler yetiştirerek muasır medeniyetler seviyesine çıkmak asıl hedef olmalıdır. Bu anlamda eğitim, kalkınmanın ve uluslararası rekabetin de anahtarıdır.
Toplumumuzda kitap okuyan insanlar çoğaldıkça, kültürel gelişme gerçekleşir, eğitim seviyesi yükselir. Eğitim seviyesi yükseldikçe bilinçli, doyumlu, mutlu yaşayan insanların sayısı artar. Bu öyle bir süreçtir ki, eğitim insanı geliştirirken insan da eğitimi geliştirir. Eğitimin temel aracı ise kitaptır. Kitap okumayı sevmek, okuma alışkanlığı kazanmak bu anlamda toplumun geleceği için çok önemlidir.
Bu duygu ve düşüncelerle bugün açılışını yapacağımız kütüphanenin Babaeski’mizin eğitim ve kültür hayatına hayırlı olmasını temenni ediyor, kütüphanenin kurulumunda emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.
Şehidimizin kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Ayrıca kütüphanemize şehidimizin isminin verilmesindeki katkılarından dolayı şehidimizin eşi olan Sayın Rabiş TOP hanımefendiye şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Gerçekleşen açılış töreninin ardından Vali Çiftçi ve beraberindekiler Z Kütüphanesini gezerek Okul Müdüründen bilgiler aldılar. (Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol