Vali Birol Ekici’den 10 Kasım Mesajı

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyük Önder Atatürk’ün Ebediyete İrtihalinin 84. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Ekici mesajında, “Türk İstiklal Mücadelesinin Büyük Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.
Hayatını ülkesine ve milletine adayan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir. 
Bağımsızlık mücadelesinde milli birlik ve beraberliği tesis ederek, cephede kahramanca mücadele eden büyük bir komutan, Türk Milletinin bağımsız ve saygın bir millet olduğunu tüm insanlığın karşısında ispatlayan bir lider ve tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önderdir.
Hiç şüphesiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini doğru anlamak ve gelecek nesillere doğru aktarmak bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür.
10 Kasımlar Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü anmanın, bir kez daha anlamanın günüdür. Bugün O’nu anlamanın en güzel yolu, veciz bir şekilde ifade ettiği gibi “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözleriyle bizlere emanet bıraktığı Devletimizi gelecek nesillerimize aynı şuur, inanç ve kararlılıkla bırakmaktır.
Türk Milleti, yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır.
Kurtuluş savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, milletimizin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklâl mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 84. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol