Vali Bilgin'den yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayınladı. 

Vali Bilgin mesajında şunları kaydetti;
"Bugün, okumak, öğrenmek, değişmek ve değiştirmek; aydınlık yarınları bilgi ve sevgi ile inşa etmek ve sonraki nesillere yaşanılabilir bir dünyayı müjdelemek üzere yeni bir eğitim ve öğretim yılına ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Ailede başlayıp okullarda devam eden ve insan hayatının her dönemini kapsayan eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen bir süreçtir. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevincini yaşarken; değerli anne babaları da yavrularını sevgiyle, ümitle okula hazırlanmanın güzelliğini ve tatlı telaşını paylaşıyorlar.
Bugünün dünyasında yeterlilik ve güçlü temsil için nitelikli ve donanımlı insana ihtiyaç vardır. Çağın ruhunu doğru okumak ve insan kaynaklarımızı doğru yönlendirerek etkin kılabilmek için bilgece dokunuşlara ihtiyaç vardır. Okullar sadece bilimsel bilginin verildiği mekanlar değil aynı zamanda kültür, sanat ve hayata ilişkin derslerin de verildiği eğitim kurumlarıdır. Eğitimdeki amacımız; sadece mesleki ya da akademik anlamda başarılı bireyler değil, aynı zamanda değerleriyle kuşanmış bir ruh güzelliğine sahip nesiller yetiştirmektir.
Bu nedenle çocuk ve gençlerimizin vatanını, milletini seven, bilgili, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel olguları takip eden, ruh ve beden sağlığına sahip, doğru düşünen ve sağlıklı karar veren bireyler olarak yetişmesi en büyük hedefimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin teminatı tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nı içtenlikle kutluyor, sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileklerimle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol