Vali Bilgin’den kutlama mesajları

Kırklareli Valisi Osman Bilgin,  Hıdrellez, Vakıflar Haftası ile Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı. Vali Bilgin, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası mesajında; “Toplumumuzda ve her bireyin yaşamında karayolu trafiğinin önemli bir yeri bulunmaktadır.” dedi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, bizim kültürümüz ve başka birçok kültürde yazın başlangıcı olarak görülen 5 Mayıs Hıdrellez Günü’nün, Hz. Hızır ile İlyas Peygamber’in yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edilmekte olduğunu belirterek, kültürleri korumanın önemine değindi. “Kültürleri oluşturan önemli unsurların başında gelenek, görenek, töre ve inançlar gelmektedir. Bir millet kültür değerlerini kuşaktan kuşağa sağlıklı olarak aktardığı ölçüde varlığını sürdürebilir. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, insanları birbirine yaklaştıran, birlikteliğimizi güçlendiren “kültürel değerimizi” korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak, öncelikli görevlerimizdendir” deyine Vali Bilgin, Hıdrellez günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Doğayla iç içe yaşayan milletimizin, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek adına yüzyıllardır kutlamakta olduğu Hıdrellez, vatandaşlarımızın kaynaşmasına ve toplumsal huzurumuzun artmasına vesile olmaktadır. Tıpkı Nevruz gibi, dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin farklı kültürlerin bir arada kutladığı, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu olan Hıdrellez, dünya barışına da katkı sağlayabilecek geleneklerimiz arasında yer almaktadır. Geçmişi, Mezopotamya ve Orta Asya’ya kadar uzanan bu köklü gelenek, gelecek nesillere de aktarılarak yaşatılması gereken en önemli kültürel miraslarımızdandır. Ülkemizin yanı sıra, Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyada da barışın ve dostluğun hâkim olduğu güzel günlere vesile olması temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın Hıdrellez Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.”
“Vakıflar Haftası”
Kırklareli Valisi Osman Bilgin ayrıca Vakıflar Haftası dolayısıyla bir mesaj daha yayımladı. Türk kültüründe köklü bir yeri bulunan vakıf müessesesinin, sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunarak, gelecek kuşaklara aktarılması görevinin yanı sıra, muhtaç olan yurttaşlarımıza yardım edilmesinin kurumsallaşması gibi önemli bir görevi de bulunduğunu dile getiren Vali Bilgin, “Vakıfların, bu işlevinin vatandaşlarımıza daha iyi tanıtılması ve bu konuda toplumun her kesiminin duyarlılığının sağlanması amacıyla, her yıl, mayıs ayının ikinci haftası, "Vakıflar Haftası" olarak kutlanmaktadır. Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli değerlerinden biri olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir. Milletimizin yardımseverlik, birlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçiren vakıflar, birlikteliğimizin güçlenmesini sağlamakla birlikte, yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızı yönlendirerek, amaçlarına ulaşmalarına yardımcı olmaktadırlar. b Eğitimden sağlığa, kültürden, şehirciliğe kadar birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi yadsınamaz. Ülkemizin dört bir yanında imar edilmiş olan vakıf eserlerimize sahip çıkmak, çocuklarımıza bu eserleri tanıtmak ve vakıf bilincini onlara aşılamak hepimizin temel görevi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, insanlarda yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla kurulan vakıfların hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve Vakıflar Haftası'nı kutluyorum” dedi.
“Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası”
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla da bir mesaj yayımladı. Vali Bilgin mesajında şu görüşlere yer verdi;b “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Mayıs ayının ilk haftası, vatandaşlarımızda trafik bilincini oluşturmak, maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek ve trafik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, ‘’Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’’ olarak kutlanmaktadır. bToplumumuzda ve her bireyin yaşamında karayolu trafiğinin önemli bir yeri bulunmaktadır. Günümüzde artan nüfus ve taşıt sayısı nedeniyle çağımızın en önemli konularından biri de trafik güvenliği olmuştur. Kural ihlalleri, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır. bnİlimizde karayolları trafik güvenliği ile ilgili olarak başta Emniyet ve Jandarma teşkilatımız olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız koordineli bir şekilde kazaların önlenmesi ve bundan doğan olumsuz sonuçların en alt seviyeye indirilmesi için yoğun gayret göstererek gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürmektedir.
Trafikte dikkatsizlik veya dalgınlığa yer yoktur. Hatalar ve dalgınlıklar insanların sağlığına hatta hayatına mâl olabilmektedir. Trafik kazalarının, kurallara uyulduğu takdirde önlenebilir olduğunu ve doğru ilkyardım uygulamaları ile hayat kurtarıldığını unutmamalıyız. Bu konularda sorumlu bireyler olarak hepimize önemli görevler düşmektedir.b Bu duygu ve düşüncelerle, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası”nı kutluyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol