Vali Bilgin ıslah edilen dereyi inceledi

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, geçen yıl 28 Aralık’ta Lüleburgaz’da aşırı yağışlar sonrası taşan dere ile selden etkilenen Yılmaz ve Yıldırım Mahallelerinde incelemelerde bulundu. Dere yatağında yapılan 300 metrelik taşkından koruma amaçlı dolguyu inceleyen Vali Bilgin, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce ve ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı. 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin 19 Ocak 2022 Çarşamba günü Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesini ziyaret ederek, çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Bilgin İlçe ziyareti kapsamında ilk olarak, 28 Aralık 2021 günü Lüleburgaz da sel baskınından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Burada D.S.İ tarafından taşkından koruma amaçlı dere yatağında yapılan dolgu ve düzenlemeleri inceledi vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yapılan iş ve işlemlerle ilgili Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce ve ilgili kurum amirlerinden brifing aldı.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Bilgin, hayatın normale döndüğü Lüleburgaz Yıldırım Mahallesini ziyaret etti. Mahallede tekrar olası su baskınlarının önlenmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerince yürütülen dere ıslah çalışmalarını, su baskını sonrası teknik ekiplerce yıkım kararı verilmesi sonucu yıkılan binalar başta olmak üzere devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Vatandaşlar ile sohbet ederek isteklerini dinledi.
Vali Bilgin, Lüleburgaz İlçe ziyareti kapsamında Lüleburgaz Müzisyenler ve Roman Halk Dansları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini de ziyaret etti. Derneğin bulunduğu Lüleburgaz Altıyol Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya gelerek isteklerini dinledi.
Vali BİLGİN, Lüleburgaz İlçe ziyareti kapsamında son olarak Biz Bize Yeteriz Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Lüleburgaz Şubesini ziyaret etti. Lüleburgaz’da meydan gelen sel baskınında devlet millet birlikteliğinin en güzel örneklerinden birisini sergileyerek sel baskını yaşanan mahalledeki vatandaşların yaralarının sarılması için ilk andan itibaren devletin yürüttüğü çalışmalara katkı veren Derneğin Başkanı Emin Sanpur ve Dernek üyelerine teşekkür etti. Vali Bilgin, Derneğin Aşevinde hazırlanan yemekleri mahalledeki vatandaşlara dualar eşliğinde dağıtımını gerçekleştirdi. Valilik olarak mahalleye yeni bir aşevi yaptırılarak derneğin hizmetine sunulacağını ifade etti. (H.M. Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol