Vali Bilgin, İlköğretim Haftası’nı kutladı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “İlköğretim Haftası” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Bilgin mesajında, “2018-2019 Eğitim-Öğretim yılına başlayacak olmanın gururunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Vali Bilgin, İlköğretim Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana olan yatırım olduğunu belirterek, bu anlamda çocukların ve gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Vali Bilgin mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğunun bilinciyle; yarınlarımızın emaneti olan çocuklarımız, geçmişte yaşadığımız hainliklerin bir daha yaşanmaması için elimizdeki yegâne güçtür.
Bu nedenle; çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır.
Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan, yorumlayan ve milli şuura sahip bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin en büyük vazifesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle İlköğretim Haftası ve 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının ülkemiz ve Kırklareli’miz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor; tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol