Vali Bilgin genç girişimcilerin yanında

Bulduğu her fırsatta halkla iç içe olan ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 25 Ocak 2019 Cuma günü, Eşi İlknur Bilgin ile birlikte çeşitli esnaf ziyaretlerinde bulundular. Bu kapsamda Dereköylü genç girişimci çiftin kurduğu “Balkan Bal Evi”ni ziyaret eden Vali Bilgin, yürütülen projeler ve çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Kısa bir süre önce Arı Yetiştiriciliği Genç Girişimcileri Emrah ve Ceylin Akol çifti, kendisi de bal üreticiliği yapan Zeki Kaptan önderliğinde, Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i ziyaret etmişti.
Ziyarette ülkemizde neredeyse sadece bölgemizde üretilen meşe balı konusunda bilgiler veren genç girişimciler “Valimizden destek sözü aldık” müjdesini kamuoyuna duyurmuşlardı.
İşte bu ziyaretin ardından Vali Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin, Dereköylü genç girişimci çiftin kurduğu “Balkan Bal Evi”ni ziyaret ettiler.

Ziyaret esnasında arıcılık maskesi ve montu da giyen Vali Bilgin, başarılı çiftten yürütülen proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bal üreticiliği yapan Zeki Kaptan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Bilgin her zaman genç girişimcilerin yayından olduğunu tekrar vurguladı.
Akol çiftinin meşe balı
serüveni
Ülkemizde yüzde 95 oranında üretiminin Istranca ormanlarında gerçekleştirildiği meşe balı üretimi, ilimiz merkez ilçeye bağlı Çağlayık köyünde, genç girişimci bir çift tarafından profesyonel anlamda gerçekleştiriliyor. Emrah ve Ceylin Akol çifti arıcılık serüvenini gazetemize anlattı;
“Yaklaşık 14 yaşından beri arıcılık ile uğraşıyorum. Şu anda 27 yaşındayım ve Uluslararası İlişkiler mezunu olmama, eşim de gıda teknikeri olmasına rağmen arıcılıktan para kazanıyoruz. Bu işi marka haline getirip profesyonelce yapan bölgede tek biz varız. Meşe palamudu vasıtasıyla oluşan meşe balının faydaları oldukça fazla. Yüksek kalsiyum içeren bu balın pek çok hastalığa da iyi geldiği kanıtlanmış durumda. Ülkemizde yüzde 95 oranında bölgemizde yetişen bir ürün olma özelliği taşıyor. 2014 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, 2016 yılında ise Hacettepe Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürüttük. Fuarlara, festivallere elimizden geldiğince katılım göstermeye çalışıyoruz. Balımızı bir marka haline getirdik. “Balkan Balı” adını koyduğumuz ürünümüz çeşitli alışveriş web sitelerinde de satışa sunulmuş durumda. Genç girişimci arkadaşlarımıza örnek olmak istiyoruz. Arıcılığı kendilerine meslek olarak edinebilirler ve bu işten para kazanabilirler. Sayın Valimize gazeteniz aracılığı ile çok teşekkür ediyorum. Kendisine meşe balı ve çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Bizleri dinledi ve takdir etti. Şu anda destek anlamında en önemli eksiğimiz tanıtım ve pazarlama kolunda yaşanıyor. Sayın Valimiz, her konuda bizlere destek olacağını ifade etti. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol