Vali Bilgin; “Pandemiye rağmen, Kırklareli’nde üretim durmuyor”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin online görüşme yöntemiyle buluştuğu basın mensuplarına Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde son gelişmeleri aktardı. Vali Bilgin; “Organize Sanayi Bölgemiz son dönemde çok ciddi bir atılım içerisinde. Şunu açıkça söyleyebilirim ki; en iyi altyapı sistemi Kırklareli OSB’de yer almakta. OSB’de arsalarımızın yüzde 51’ini sattık. Son 3 ayda büyüme grafiğimiz yükseldi. Kısacası koronavirüse rağmen üretimimiz durmuyor” dedi…

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli OSB’nin pandemiye rağmen son 3 ayda büyüdüğünü belirtti. Online görüşme yöntemi ile basın mensuplarıyla buluşan Vali Bilgin şunları söyledi; “Organize Sanayi Bölgemiz son dönemde çok ciddi bir atılım içerisinde.

Şunu açıkça söyleyebilirim ki; en iyi altyapı sistemi Kırklareli OSB’de yer almakta. OSB’de arsalarımızın yüzde 51’ini sattık. Son 3 ayda büyüme grafiğimiz yükseldi. Kısacası koronavirüse rağmen üretimimiz durmuyor” dedi…
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli OSB’nin pandemiye rağmen son 3 ayda büyüdüğünü belirtti. Online görüşme yöntemi ile basın mensuplarıyla buluşan Vali Bilgin şunları söyledi;
“Organize Sanayi Bölgemiz son dönemde çok ciddi bir atılım içerisinde. Şunu açıkça söyleyebilirim ki; en iyi altyapı sistemi Kırklareli OSB’de yer almakta. OSB’de arsalarımızın yüzde 51’ini sattık. Son 3 ayda büyüme grafiğimiz yükseldi. Kısacası koronavirüse rağmen üretimimiz durmuyor. Ahşap oyuncaktan bebek mamasına, konfeksiyondan boyaya kadar geniş bir üretim yelpazesine sahibiz. Ayrıca ünlü bisiklet markası “Salcano” da ilimizde bir fabrika kuracak.
Tüm bunlara bağlı olarak bizler de Organize Sanayi Bölgemizin üst yapı çalışmalarına hız verdik. Çok ciddi bir peyzaj çalışması ile OSB’nin görünümünü daha da güzel hale getireceğiz.
Ayrıca OSB’mize 6000 dönüm daha kazandırarak, üretim alanını genişletmiş olacağız. Yine bu alanda bir Meslek Lisesi kurarak, Trakya’da ilk Meslek Lisesine sahip OSB olma ünvanını kazanmış olacağız.
Yine Organize Sanayi Bölgemize bir şehir planı hazırlıyoruz. İçerisinde camisinden, sosyal alanlarına kadar pek çok öğeyi barındıracak geniş çaplı bir projenin çalışması içerisindeyiz. Tüm bu gelişmelerin Kırklareli’ne hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Bir firma daha Kırklareli OSB’de yatırım yapma
kararı aldı…
Sektöründe öncü firmaları barındırarak katma değer, istihdam ve çevreci ilkeleri çerçevesinde Ülke ekonomisine ve ilimizin kalkınmasına katkı sağlayan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde TYH Uluslararası Tekstil Pazarlama San. ve Tic. A.Ş. firması yatırım yapma kararları aldı.
Türkiye'nin en büyük hazır giyim üreticilerinden biri olan TYH Uluslararası Tekstil Pazarlama San. ve Tic. A.Ş. yeni yatırımlarını Kırklareli Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 64.000m2 alanda yapacak.
Bu yeni yatırımla çeşitli sektörlerde üretim ve istihdam gücüne sahip olan Kırklareli Organize Sanayi Bölgemiz, Kırklareli'mize yeni bir istihdam kapısını kazandırdı.
Kırklareli OSB büyümeye devam ediyor…
Kırklareli OSB, onaylanan yeni Revizyon İmar Planıyla katılımcılarına sağladığı avantajlarına bir yenisini daha ekledi.
Yeni imar planında Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS (Emsal)= 1,00 (%100) oldu. Bu itibarla Kırklareli OSB katılımcıları önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan %30 imar hakkına sahip oldular.
Ayrıca Kırklareli OSB ile birlikte Kırklareli'mizin de önemli projelerinden olan ve ortak kullanım alanlarında yapılan yükseklik değerlerinin “OSB Uygulama Yönetmeliği” kapsamına yeniden düzenlenmesinin istisnası olarak, idari bina, kreş, kapalı spor salonu, yemekhane, erkek yurdu, kız yurdu, meslek lisesi, kongre merkezi, meslek yüksekokulu, otel, ticari birimler ve cami yapılarını içeren Kırklareli OSB Konseot Projesi doğrultusunda; 128 ada 3 nolu parsel olan İdari ve Sosyal Tesis Alanının yapılaşma koşulu “Emsal=1.00 ve Yükseklik en çok=30.00 metre” olarak imar planına işlendi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol