Vali Bilgin; "Kırklareli merkezin nüfusu 5 yıl sonra 250 bin olacak"

Kırklareli Valisi Osman Bilgin dün yerel basın mensuplarıyla buluştu. İlimizde yayın yapan Yerel Gazete Sahipleri, Yazı İşleri Müdürleri ve Ulusal Basın Temsilcileri ile biraraya gelen Vali Bilgin toplantıda önemli tespitlerde bulundu...

Kırklareli Valisi Osman Bilgin dün İlimizde yayın yapan Yerel Gazete Sahipleri, Yazı İşleri Müdürleri ve Ulusal Basın Temsilcileri ile biraraya geldi. Gerçekleşen programda Vali Osman Bilgin, Yerel Gazete Sahipleri, Yazı İşleri Müdürleri ve Ulusal Basın Temsilcilerimizle, İlimizin gündemine ait konularda görüş alışverişinde bulundu.
Toplantıya, ilimizde yayın yapan basın organlarının temsilcilerinin yanı sıra Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vekili Özgür Tiran, Önadım Medya Grubu sahibi Öznur Tüzün, gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram, Kırklar Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Taner ve Gazete Kırklareli Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Gülben Gökçen de katılım gösterdi.
Saat 14.30'da Valilik Atatürk toplantı salonunda gerçekleşen programın amacı hakkında açıklama yapan Vali Osman Bilgin, ilimizdeki sorunların tespiti noktasında yerel basının fikrinin alınması, gerçekleşen yatırımların son durumu ve hayata geçmesi planlanan çalışma ve projeler hakkında bilgi verilmesi amacıyla böyle bir toplantı düzenlemek istediklerini söyledi.
Oldukça verimli geçen toplantıda önemli noktalara değinen Vali Bilgin, Kırklareli'nin büyük bir gelişme ivmesi kazandığını ifade ederek, özellikle Organize Sanayi Bölgesi hattından itibaren Pınarhisar ve Vize bölgelerinin sanayi anlamında büyüyeceğini dile getirdi. Pınarhisar yolunun duble yol olması noktasında ihalenin yapıldığını da belirten Vali Bilgin, bu etkenler ışığında Kırklareli merkezde nüfusun 5 yıl içinde Lüleburgaz'ın iki katı yükseleceğini, tahminen 250 bine ulaşacağına inandığını söyledi.
Vali Bilgin açıklamalarında Trakya insanının en önemli ihtiyacının kendileri arasındaki birlik ve beraberliğin güçlenmesi olduğunu vurgulayarak, İstanbul'da 14 Trabzonlu Belediye Başkanının bulunduğunu, aynı şehirde Trakyalı bir tane bile Belediye Başkanının olmadığını örnek gösterdi.
Dereköy Gümrük Kapısı konusuna da değinen Vali Bilgin, tır trafiğine açılması konusunda kendilerine düşen görevleri yerine getirdiklerini, tabiri caiz ise topun Bulgaristan tarafında olduğunu ifade etti. Kapıkule ve Hamzeyli Sınır kapılarındaki yoğunluğu göz önünde bulunduran Vali Osman Bilgin; "Dereköy'ün tır trafiğine açılması eninde sonunda gerçekleşecektir" dedi.
Şeytandere'deki balık ölümleri hakkında gelen bir soruya da cevap veren Vali Bilgin, konunun takipçisi olduklarını, gereken denetimlerin yapıldığını, cezaların kesildiğini ancak bu konuda yeterli bilinç sağlanamadığı için sorunun devam ettiğini söyledi. Tüm işletmelerin de kapatalmıyacağını, böyle bir kanunun oldmadığını belirten Vali Bilgin, işletmelerin bu konuda hassas ve bilinçli olması gerektiğini kaydetti.
Vali Bilgin programın sonunda toplantının oldukça verimli geçtiğini bu tür buluşmaların devam edeceğini söyledi...

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "bizden"se yapar eder 14 Kasım 2019 Perşembe 19:49:12

    Uçan kuşlara kanunî yaptırımlar uygulanırken ulusal değer dereyi tüm canlılarıyla öldürenlerden hassasiyet ve bilinç beklentisi!